Cum isi pagubesc clientii Raiffeisen – Banca pentru locuinte si BCR – Banca pentru locuinte.

Primim de la un client bancar urmatoarea relatare. Ne intrebam a mia oara, cu ce se ocupa BNR in Romania? Unde e supravegherea bancilor? De ce nu sunt investigate aceste banci? Banci de top (dintre care una a acordat credite in franci elvetieni).  Cum se permite asa ceva? Si pana cand? De o mie de ori am intrebat: pana cand? PANA CAND?

“Va descriu cea mai mare teapa bancara pe care mi-am luat-o si de care am auzit in ultimii ani in Romania. Nu inteleg cum este posibil ca cele mai mari banci din Romania, BCR si Raiffeisen sa minta, sa pacaleasca, sa fure si sa manipuleze sute de mii de clienti, iar autoritatile sa nu faca nimic. Este vorba de teapa BCR Banca pentru Locuinte si Raiffeisen Banca pentru Locuinte, aceste entitati care au comis jaful secolului in materie bancara, aceste banci care au promis prime de stat de 25% si profituri majore pentru banii economisiti , iar acum se dovedeste a fi o mare teapa…

Pe scurt, mi-am incheiat 3 contracte de economisire pe 5 ani la Raiffeisen pentru mine si cei doi copii, iar fratele meu si-a facut contracte pentru familia lui la BCR.
Dupa ce am economisit 3 ani si am depus cate 4500 ron anual pe fiecare contract, mi se spune de la banca ca s-au modificat conditiile contractelor deja semnate si anume:
– copiii minori nu mai beneficiaza de prima de stat, indiferent de cat timp se economiseste; mai mult de atat, ramanem doar cu dobanda infima a bancii, cu un comision mare achitat initial si inca un comision platit daca reziliem contractul (initial ni s-a spus ca si copiii minori beneficiaza de prima de stat de 25% dupa 5 ani de economisire, fara justificari, prin rezilierea contractului)
– contractul meu pentru persoana majora beneficiaza de prima de stat doar dupa 5 ani daca ajunge la o maturitate (care nimeni nu stie ce inseamna), maturitate prin care pot accesa si un credit locativ…. Mi s-a mai completat ca la acea maturitate pot ajunge si dupa 10 ani, depinde cat si cum am economisit… (initial mi-au spus ca dupa 5 ani beneficiez automat de primele de stat de 25% prin rezilierea contractului sau prin ajungerea la maturitate…)
– mai mult de atat, chiar daca ajung la acea maturitate dupa 5 ani, ca sa beneficiez de prima de stat trebuie sa justific/folosesc toti banii economisiti in scop locativ (sa-mi cumpar o casa sau sa construiesc), (initial mi s-a spus ca dupa 5 ani nu e nevoie de nicio justificare, ca voi avea acces la bani cu tot cu prime…).

Este inadmisibil ca in zilele de azi autoritatile romane sa permita o astfel de hotie in Romania, cum e posibil ca BNR care reglementeaza si supravegheaza piata sa permita o astfel de mizerie, un astfel de jaf???

Sunt, poate, sute de mii de oameni de buna credinta care au fost pacaliti de Raiffeisen si BCR, cum se face ca aceste banci fac profituri uriase prin jaf si minciuna? Ar trebui ca presedintii celor doua banci si nu numai sa fie anchetati penal, ar trebui ca BNR-ul sa raspunda pentru tot jaful bancar din aceasta tara, ingaduit si “supravegheat” de BNR!

Nu pot sa cred ce mi se intampla, un contract semnat cu o banca de renume, care schimba toate datele contractului dupa bunul plac, folosindu-se de banii mei 3 ani, iar acum imi retrag mai putini bani decat am economisit….

Dragi romani, daca nu luam acum masuri impotriva sclaviei bancare in care am fost aruncati, daca nu luam atitudine, vom avea tot timpul de suferit…..

Stimati clienti pagubiti ai celor doua banci, inchideti-va toate conturile si toate relatiile cu aceste banci monstruoase, loviti-i unde ii doare cel mai tare…, altfel nu se va schimba nimic!”

Distribuie articolul in retelele sociale folosind #contrabanci

One comment

Comments are closed.