DAREA ÎN PLATĂ, Credit Euro: Tribunalul Vâlcea confirmă hotărârea judecătoriei. Instanța respinge contestația băncii arătând că veniturile debitorului nu pot acoperi rata lunară

ACTUALIZARE 26 noiembrie 2018: Curtea de Apel Pitești respinge recursul formulat de Bancă în acest dosar. Hotărârea este definitivă.

În dosarul nr. 3430/288/2017, Judecătoria Rm. Vâlcea respinge contestația Credit Europe Bank formulată împotriva notificării de dare în plată depusă de către împrumutat. Hotărârea Judecătoriei Rm. Vâlcea a fost menținută în apel de Tribunalul Vâlcea.

Cu privire la situația de fapt, instanța reține că între împrumutați și Bancă a fost încheiat un contract de credit în cuantum de 67.450 euro pentru achiziționarea unui apartament.

Analizând impreviziunea, instanța de judecată constată că, în urma unui proces de divorț, veniturile împrumutatului au scăzut la 1900 de lei, iar rata lunară este de 570 euro. Întrucât utilitatea socială a contractului a dispărut, iar asupra debitorului a fost pornită executarea silită, instanța de judecată a respins contestația formulată de Credit Europe ca neîntemeiată.

Împrumutatul a fost reprezentat de firma de avocatură SCA Cuculis și Asociații.

Descarcă, în format PDF, hotărârea pronunțată de Judecatăria Rm. Vâlcea

Sursa foto: gazetavalceana.ro

Distribuie articolul in retelele sociale folosind #contrabanci