Despre ticăloșia banksterilor, reaua lor credință și creditarea iresponsabilă a maniacilor executărilor silite și de ce această gașcă obraznică a instituțiilor bancare a devenit un pericol pentru viitorul românilor împrumutați la bănci

Replică pentru un așa zis „bankster” asumat – departe însă de a fi bankster

„«Banksteri» este cuvântul favorit al domnului avocat Gheorghe Piperea”.

Atunci când vorbim despre cămătarii care au practicat creditarea iresponsabilă, maniacă, în franci elvețieni, vinovați de practici comerciale înșelătoare, de șerpăria clauzelor abuzive din contractele bancare, de ignorarea sfaturilor Guvernatorului BNR – referitoare la „împărțirea poverii”, conversia cu haircut etc – da, suntem absolut în asentimentul dlui avocat Piperea.

„«Banksterii» sunt o specie de indivizi care trebuie îngenunchiată, hulită, umilită și înfierată în piața publică, pentru că nu înțelege adevărata suferință a oamenilor transformați în sclavi ai băncilor”.

Da, domnule, ai reținut perfect. Gândim la fel, simțim la fel. Nu bancherii, ci banksterii!

„Gheorghe Piperea și-a asumat un nou rol, alături de cel de avocat, respectiv cel de legiuitor. Om care face legi pentru oamenii năpăstuiți de «odioasele bănci». Om care luptă pe toate fronturile pentru oamenii nepregătiți să digere împrumuturile grase cu care s-au hrănit benevol în perioada de glorie a consumismului românesc 2006 – 2008”.

Odioasele bănci – da. Sunt vreo șapte… Sunt cel puțin alea care au înșelat oamenii în perioada de creditare în CHF. Cuvântul e ales perfect. „oamenii nepregătiți să digere împrumuturile grase cu care s-au hrănit benevol” – aici vorbim de răutate și rea credință, banksterule. De tupeul găștii tale, de aroganța voastră care este singura cauză a lucrurilor care vi se întâmplă azi, vouă – voi, banksterii pe care vă vrem în genunchi, huliți, umiliți și înfierați în piața publică. Împrumuturi grase? Cere-i Guvernatorului încă o dată cifrele pe credite ipotecare. Să vedem câte sunt împrumuturi grase. Să le vedem apoi și pe cele în euro… Și pe cele în lei.

La atacurile pe care le-ai lansat împotriva lui Piperea, să-ți răspundă chiar „domn profesor”. Dacă va vrea să-și piardă vremea cu tine. Noi îți răspundem la cele lansate împotriva noastră, a consumatorilor de bună credință! Apropos: până astăzi mi-am plătit cu regularitate rata în franci elvețieni. O plătesc până în momentul când „vă voi pune piciorul pe cap” și voi recupera tot ce mi-ați luat abuziv. Și pentru că vreau să rămân în războiul ăsta cu voi. Până-l veți pierde definitiv.

„Pe de altă parte, tot mai mulți clienți au renunțat la lupta din instanță, acceptând ofertele venite din partea băncilor, fie că vorbim despre conversie, despre reducerea costurilor sau despre eliminarea unor comisioane și taxe considerate abuzive”.

Oare… Atunci de ce ne scriu, rugându-ne să-i includem și pe ei în prevederile mult hulitei „legi a conversiei” la cursul de la data acordarii creditului? Doar de dragul de a scrie? Ia uite: „Buna ziua, va felicit pentru toate eforturile depuse si pentru victoria obtinuta. Ma bucur enorm pentru reusita dumneavoastra. Din pacate pentru familia mea, noi am pierdut, pt ca am acceptat propunerea bancii Transilvania si anul trecut am facut conversia in lei. Nu ma pot condamna decat pe mine ca nu am fost ferma si sa merg mai departe. Inca o data felicitari!” Deci cum e cu ofertele venite din partea băncilor, banksterule?

„Trezirea băncilor din amorțeală și deschiderea tot mai evidentă către soluții de împărțire a poverii au înmuiat sentimentul de ură al multor debitori. Calea de mijloc și colaborarea au început să devină o politică pentru tot mai multe instituții de credit în perioada 2015-2016, dar această evoluție a lucrurilor nu este pe placul unora, clienți și avocați deopotrivă. Ura împotriva băncilor trebuie încurajată, nemulțumirea clienților trebuie alimentată, motivațiile pentru acest conflict trebuie întreținute. Și acesta este rolul celor două legi: darea în plată și conversia creditelor din franci elvețieni în lei”.

Deschidere la soluții, din partea băncilor? Asta e ca deschiderea picioarelor femeii violate, bă băiete. Le deschide de spaimă, nu de drag… Cam așa ați ajuns și voi… V-a ajuns ura oamenilor, reacția lor, mișcările lor de protest, precum și intervenția Parlamentului. Cale de mijloc? Află că există un singur proces – UNUL SINGUR – în toată România, în care S-A CERUT calea de mijloc. Și asta nu de către bankster, ci de către un debitor cu prea mult bun simț! Mult prea mult, la cât de ticăloasă e gașca banksterilor. Și nu ne vorbi tu de rolul celor două legi. Știm noi mult prea bine care este rolul lor și de ce s-au născut. Ca să pună capăt ticăloșiei voastre, cazurilor de sinucidere, divorț, despărțire a familiei, depresie, cancer și tot felul de boli. Asta alimentează ura noastră, banksterule. Nu legile, ci, poate, LIPSA lor. Și lipsa unui ANPC care să vă pună în genunchi.

„Dacă ne referim numai la conversie, calculele primare ne arată că se va crea o piață importantă pentru avocați”.

Nu, nu, nu… Nu faceți voi calcule, că ne-am lămurit. Sunt cele mai mincinoase, din toată istoria matematicii. Cele mai manipulatoare, mai toxice…

„Este mai mult decât plauzibil faptul că instituțiile de credit vor contesta conversia”.

Dar ce nu contestați, voi, banksterii? Voi contestați până și achitarea integrală a creditului. Iată: http://www.bzi.ro/bancpost-isi-calca-clientii-in-picioare-o-familie-la-un-pas-de-a-ajunge-pe-strada-dupa-ce-si-a-achitat-toate-datoriile-galerie-foto-video-573692
Concluzia? „«Banksterii» sunt o specie de indivizi care trebuie îngenunchiată, hulită, umilită și înfierată în piața publică, pentru că nu înțelege adevărata suferință a oamenilor transformați în sclavi ai băncilor”.

„În centrul scenei despre care vorbim, actorul principal a fost tot avocatul Gheorghe Piperea. Domnia sa a apărut și la Curtea Constituțională pentru a-și apăra clienții și, implicit, legea pe care o gândise. Credeți că a făcut-o «pro bono»?” Banksterul revine, când e luat la întrebări: „ asa cum se poate observa in articol era o intrebare. O nelamurire. Atat, nimic mai mult! Nu am sugerat si nu am insinuat nimic”.

Să mori tu că n-ai insinuat nimic? Mult prea elegant răspunsul doamnei cu mănuși de catifea: „Gheorghe Piperea a fost la CCR in calitate de presedinte al asociatiei Parakletos, nu reprezenta un client anume. Si bine a facut ca s-a dus deoarece am inteles ca avocatii clientilor direct implicati nu s-au prezentat. Asociatia nu este bogata si ca atare toate activitatile desfasurate in numele asociatiei sunt voluntariat 100%, activitati neremunerate in consecinta. Va garantez eu ca a facut-o pro-bono. Putinii bani ai asociatiei sunt gestionati exclusiv de mine.
Din cate stiu eu, domnul Piperea a anuntat in mod public dupa promulgarea legii DIP ca nu se va ocupa de notificari privind darea in plata, mai mult de atat a pus la dispozitie in mod gratuit un ghid care continea mai multe modele de notificari. Mi se pare foarte urat acest atac la persoana si chiar nu ma asteptam din partea dvs la asa ceva”. Dar dansa e o doamnă, cu mănuși de catifea… Noi ținem katanele cu mâinile goale! Fără mănuși. 

„Aș vrea să mă întorc la legea privind conversia creditelor. Acest act normativ deschide într-adevăr ”Cutia Pandorei”, pentru că vor apărea invariabil debitori cu credite în euro care se vor simți nedreptățiți, pe bună dreptate, și vor dori să beneficieze și ei de transformarea împrumuturilor în lei la cursul istoric”.

Păi, în cazul ăsta, ați pus-o, banksterule. Voi și ăia de la BNR… Cine era nebun să-și ia un credit în valută, dacă putea să-și ia în lei? Și cine a avut grijă să limiteze creditarea în lei? Să vă ferească bunul Dumnezeu de mulțimea dezlănțuită a creditaților în valută, ieșită în stradă. Te asigur că noi, „gașca obraznică”, îi vom susține și-i vom motiva… Oamenii au dreptul să știe de la început costurile unui credit, nu să le fie crescute pe parcurs…

„Ce avem, de fapt, noi aici? Un haos total! Clienți și bănci, deopotrivă cu răni deschise, care se sfârtecă într-o luptă surdă și premisele unui declin major al societății și al economiei. Și asta doar pentru că parlamentarii au vrut ”să împartă dreptate” în numele capitalului electoral! Citesc tot mai multe opinii exprimate de clienți pe Facebook, cum că nu avem nevoie de bănci. Cred că acest ”slogan” rostit cu patimă denotă incultura financiară, credulitatea și iresponsabilitatea de care au dat dovadă și atunci când s-au împrumutat de la bănci. Însă ei beneficiază de puterea celor care nu citesc… contracte!”

Haos, da. Provocat de voi, banksteri… Voi vorbiți de răni deschise? Voi? Câtă ipocrizie… Câtă nerușinare… Să vorbești de răni deschise atunci când ți se vor sinucide copiii din cauza poverii financiare… Până atunci ține pliscu-nchis, banksterule. Și lasă Parlamentul să-și facă, în sfârșit, treaba! Avem nevoie de bănci, sigur că da. Dar nu de banksteri! Inculților în materie de protecția consumatorilor, ce sunteți. Mincinoși ordinari care ați vândut gogoși despre stabilitate, gogoși care au dus la moartea a zeci de români. „Dumnezeilor”… Mai aveți cinci secunde…

Generalul NATO

PS. Citatele sunt din această „capodoperă”: http://www.bankingnews.ro/opinie-conversie-credite-franci.html
A se tipări pe hârtie cât mai moale.

Distribuie articolul in retelele sociale folosind #contrabanci

One comment

  1. Ciudat este ca nici un aparator profesionist nu a uzat de cunostintele legilor interne incepand cu art. 137 din Constitutie al 2, care va ducea la Legea organica care prevede clar obligativitatea folosirii numai a monedei nationale pe teritoriul tarii. Imi scrie un complet de judecata in motivarea respingerii apelului ca nu scrie nicaieri ca este interzisa creditarea in alte monede, insa sigur nu stie nici carte si vazand si decalatiile dumnelor de avere, conchid ca sunt corupti cu credite acordate preferential si ilegal in valute.
    Si apropos antonimul ilegal este legal. Cautati “”mijloace legale de plată pe teritoriul României”” si hocus pocus varu’ Gooagle va arata legea organica, pe care nu Iscalescu o poate modifica si nici macar camerele tradatorilor de neam ce v-au aburit cu legea DIP si a coversiei. contractele de credit in valute sunt NULE DE DREPT, sau nule absolut. Asta trebuia sa faca ‘haiducii” insa nu isi mai umpleau carutele daca invocau asta in procese. E mai comod sa va duca de nas cu relativitati interpretabile de la jude la jude de la instanta la instanta, in timp ce unii si-u pus capat zilelelor sau au fost aruncati in strada de mafia executorilor judecatoresti. In ce moneda au competenta instantele judectoresti din Romania? Scrie in Codurile de procedura insa cititul doare.

Comments are closed.