Dezvaluirile unor angajati Raiffeisen

Primim tot mai multe marturisiri de la angajati ai bancilor, marturisiri care spun o poveste urata despre ce se intampla dincolo de ghiseele bancilor. Concluzia e una simpla: cei obisnuiti sa abuzeze, abuzeaza. Oricat, oriunde, pe oricine. Atat cat sunt lasati. Atat cat li se permite.

Iata cateva dintre acestea:

“Primim target-uri tot mai mari an de an, profitul a fost constant, 100 milioane euro sau mai mult, dar noua ne scot beneficiile sau ne dau 1-200 lei la salariu, ca Ceausescu la revolutie. Ne spun ca salariul e mediana pietei si alte balarii statistice dar noi stim ca acelasi coleg la BCR are dublu aproape si face ce fac si eu in agentie si la toti colegii e la fel.”

“Salariile sefilor sunt de cel putin 2 ori mai mari fata de salariile angajatilor, dar sefii au sefi si tot asa, directorii mari ajungand sa castige cat 15-20 angajati, nu mai discutam despre faptul ca din acest an doar sefii pot sa mai ia prima, angajatii nu, iar intrebati de ce, s-a raspuns ca sefii isi asuma riscurile si de aceea iau prime, angajatii “ciocul mic”, cu alte cuvinte.”

“Si printre noi sunt multi angajati cu credite in CHF, dar ni s-a spus clar ca de la noi managementul se asteapta nu doar sa nu dam in plata, dar sa si luptam impotriva legii cot la cot, de fapt erau foarte suparati ca angajatii nu au sustinut conducerea impotriva legii. Au zis ca daca vine conversia istorica plecam toti acasa. Noi, de ei nu au zis nimic. Cum sa sustinem, daca noi vrem sa dam in plata si ne e frica ca ne pierdem serviciul si poate nu dam nici in plata si ramanem sa murim de foame?”

“Vreau sa dau in plata un apartament luat in 2007, dar sefa mea mi-a spus ca daca dau in plata ma asteapta cu demisia si ca ma va face sa plec,  ca altfel trebuie sa plece ea si ca oricum imi gaseste acte lipsa sau ceva sa ma dea afara. E normal asa ceva? Nu e lege? De ce ne tocmim? Mi-a mai spus si ca degeaba dau in plata pentru ca ma vor contesta in justitie ca asa au facut la toti salariatii si nici nu vor sa negocieze cu noi cum au facut cu clientii ca dam exemplu prost si idei la clienti si ca nimeni nu a dat de fapt in plata, oare ce sa fac?”

“S-a comunicat oficial de bossul mare de la risc, intr-o conferinta, ca cei 20% dintre salariati nemultumiti din banca ori se schimba ori sa plece acasa ca ei, bossii, oricum stiu mai bine ce trebuie facut si au decis deja tot.”

“Eu stiu un fost angajat al bancii care a dat in plata si a semnat cu banca la notar fara contestatie si a facut asta pentru ca dobanda iti creste atat de mult daca parasesti banca incat rata se face dubla si pe ei nu ii intereseaza, sunt la fel de abuzivi cu noi angajatii (si) acum si dupa ce plecam ca si cu toti clientii cu CHF.”

“La televizor si in ziare, peste tot, presedintele vorbeste frumos, ca un politician, dar noua ca angajati numai ca nu ne spune sa jumulim pielea de pe clienti si nu negociaza nimic si imi e deja rusine ca am ajuns aici pentru ca altadata nu era asa la noi la banca.”

 

Distribuie articolul in retelele sociale folosind #contrabanci

6 comments

 1. Eu din 2007 am zis ca mai binefac foamea decat rata la banca ! Am niste carduri ,obligată, si dupa ce le au trecut atatia bani prin cont si furaciuni la comisioane ,tot eu a trebuit sa plătesc ca sa inchid cardul !!!! …la BRD……

 2. acu, ca angajat al bancii, presupun ca esti suficient de educat sa intelegi ce inseamna un credit si ce resposabilitate e. Si ce inseamna plati anticipate. Si ca deja sunt X ani de la crearea creditului.
  Ba mai mult sa intelegi ca daca ai un job de rahat sa iti cauti altul.
  Se numeste educatie financiara. Nu se invata nici la scoala, ci de acasa.

  Mai multe despre magariile din banci pe blog la Dan Popa, Hyperion . ro

 3. Cata vreme o duceau bine toti angajatii bancilor (si aveau cele mai mari salarii din economie) era totul ok, nu-i deranja hotia patronilor (la care participau si ei)! Acum ca incepe sa se stranga surubul incep sa dea din casa!

 4. sunt fost angajat raiffeisen (director regional)… mi s-a desfacut CIM ilegal si cand i-am dat in judecata, mi-au platit avocatul sa taca!!! sunt mii de ilegalitati pe care le fac si pe care angajatii mici nu le stiu. cel mai odios este ca dupa ce incaseaza asigurarea pe un credit neperformant, vand creanta de cateva ori, pana reuseste o firma de recuperari sa mai stoarca ceva de la fostul client

 5. Oameni buni, la ce sa te astepti de la CAMATARI ! Da, banca este o camatarie, careia i s-a dat un ,,aer” de institutie onorabila si importanta. Trebuie sa contientizam cu totii foarte clar faptul ca BANCA ESTE O CAMATARIE.

Comments are closed.