Gulerele albe ale bancherilor sunt patate. Iremediabil

In Romania anului 2015 se intampla lucruri. In Romania anului 2015 un parlamentar impreuna cu un avocat initiaza o lege prin care debitorul sclav al sistemului bancar poate sa dea casa ipotecata bancii si sa scape cu viata. In Romania anului 2015, pentru prima data dupa 25 de ani , Parlamentul voteaza aproape in unanimitate aceasta lege. Debitorul, prostul, vaca de muls, sclavul incepe sa spere. Si spera. Ca poate va redeveni om.

Sacalii din banci, cu gulere albe si costume scumpe, cu ceasuri de mii de euro, incep spectacolul. Ca piere tara, ca prostul nu e prost, ci nu vrea sa plateasca, ca prostul e de fapt bogat si vrea sa faca afaceri. Ca banca nici usturoi n-a mancat, nici gura nu-i miroase. Ca nu banca a dat credite de milioane de euro pentru care nu s-a platit nici o rata timp de 7-8 ani, ci ca prostul trebuie sa stea in banca lui si sa nu puna intrebari. Si sa fie executat la 90 zile daca nu mai poate, fiindca de aia e prost. Ca prostul degeaba intreaba cine sunt cei 50 sau 85 sau numai gulerele albe stiu, care au luat milioane de euro si n-au fost executati silit, fiindca n-o sa afle niciodata. Fiindca prostul trebuie sa-si pastreze conditia. Tu prostule platesti, eu banca protejez bogatii.

In Romania anului 2015, parlamentarul este denuntat la DNA, pentru ca si-a facut datoria si a luptat pentru o lege dreapta. Este amenintat de catre gulerele albe. Familia lui este luata la verificari, se improasca cu noroi in dreapta si-n stanga, in timp ce nimeni nu cauta in sertarele celor cu gulere albe. Nimeni nu cauta vreodata acolo. Prostul se intreaba de ce el plateste salariul celor din banca Nationala a Romaniei pe care nu-l stie, fiindca e secret, numai pentru ca susnumita institutie populata cu costume scumpe sa-l bage in mormant.

In Romania anului 2015, un magistrat amendeaza niste debitori bancari pentru ca au avut incredibilul tupeu sa ceara intr-un proces daune morale.

In Romania anului 2015, un om ajuns sclav, un om prins in capcana, vede cum costumele scumpe incearca sa stranga si mai mult capcana, simte din plin dispretul total al celor pe care el il plateste fata de persoana, vointa si inteligenta lui.

Si-si spune: daca se arata sperietoarea, atunci aceasta se arata gresit. Daca cineva trebuie sa investigheze pe altcineva, daca DNA trebuie sa investigheze ceva, atunci poate ar trebui sa se uite in ograda costumelor scumpe. A gulerelor patate pe care de fapt nu stim cine le mai poate albi.

Distribuie articolul in retelele sociale folosind #contrabanci