IPOCRIZIA BCR

Citim pe bankingnews.ro: „BCR, cea mai mare bancă din România, a remis un punct de vedere cu privire la situația intermediară a efectelor pe care legea privind darea în plată le generează după două luni de aplicare. Opinia BCR relevă faptul că «legea privind darea în plată este gândită într-o paradigmă eronată (și sussceptibil neconstituțională), constituindu-se ca un impediment pentru siguranța și stabilitatea economică a României și reducând credibilitatea mediului de investiții local»”.

Având în vedere situațiile de cacao, „scheleții” din dulapurile unor bănci din România și chiar și recenta „luare” a lui Olteanu din pătuțul cald de la BNR, „opinăm” că bancherii români ar trebui să cam lase ciocu’ mic și să facă pașii mai mărunți. Adică, nu poți tu, bancher de BCR, să vii să ne emiți nouă puncte de vedere, pentru că nu ești credibil, „băbăete”!  Cât timp există clienți care pot să declare și să dovedească faptul că tu, BCR, ești o țeapă cu „Banca pentru Locuințe”, că „ai comis jaful secolului în materie bancară”, că „ai promis prime de stat de 25% și profituri majore pentru banii economisiți”, iar „acum se dovedește a fi o mare țeapă”, oare din postura asta, interesează pe cineva ce părere ai tu despre legea dării în plată…

Ia hai să-ți disecăm puțin… părerea:
„În opinia specialiștilor BCR, actul normativ care le permite românilor să stingă datoria către o bancă prin predarea bunului imobiliar constituit ca garanție pentru accesarea creditului legiferează în mod nesustenabil evacuarea, creează riscuri pentru piața financiară și reduce accesibilitatea creditării pentru locuințe”.

Legiferează evacuarea? Păi cine-i de vină, dacă asta e ultima soluție prin care debitorul poate fi eliberat din sclavie? Dacă tu, bancher, nu ești în stare să găsești soluții, să te UMANIZEZI, debitorul e obligat să-ți fie ție sclav pe viață?

Riscuri pentru piața financiara? Da’ cine a generat aceste riscuri, mon cher? Nu cumva tu, cu „bankingul tău islamist”, care a aruncat în aer zeci de mii de familii de români? Și de ce nu și-ar asuma și „piața” – adică voi, „șacalii” – ceva riscuri? Ce are? De ce să aruncați riscurile exclusiv în spinarea și așa cocoșată a bietului client care apelează la voi?

Reduce accesibilitatea creditării pentru locuințe? Mă, da ce fain știți să manipulați voi opinia publică. Păi, mon cher, cine e de vină, dacă voi nu vă asumați riscuri în afaceri? Doar sunteți afaceriști, nu? Nu sunteți biserică… Faceți afaceri… Și nu de puține ori afaceri murdare… Truică, alea-alea… Ia dați voi credite pe bune, nu pe șmecherii și nu cu riscuri transferate în totalitate clienților și să vedeți cum se desfundă robinetul accesabilității.

„legea privind Darea în Plată creează premise negative care vor genera inegalități sociale, în condițiile în care băncile au lansat produse cu avans mai mic destinate unor categorii specifice de clienți”. Bă băiatule, lipsa legii dării în plată A DUS LA SINUCIDERI! AI PRICEPUT? Iar felul vostru de banking a generat nu numai inegalități sociale, ci CAZURI SOCIALE. Adică oameni care și-ar permite un trai decent, dacă n-ar avea parte de abuzurile din contractele unora dintre voi, șacalii, trăiesc la limita sărăciei, ca și cum ar fi deja în insolvență. Ia fă mata o întâlnire televizată cu clienții abuzați, să vedeți ce v-o luați!

„In contextul unor efecte negative evidente, consideram faptul ca legislatia ar trebui sa incurajeze o cale corecta si sustenabila; spre exemplu, in anul 2015, prin solutii comerciale, BCR a scazut ratele a peste 30.000 de clienti, iar incepand cu anul 2009, peste 150.000 de clienti au beneficiat de refinantari, restructurari sau ajustari de costuri”. Dacă BCR a găsit soluții, bravo! Atunci să-l cheme Manea și pe van groh și să-i facă un „trening”. Pentru că dacă nu va rezolva problema celor pe care i-a mințit „Raiffi” când le-a vândut gogoși umplute cu CHF, va ajunge pe urmele defunctei Volksbank.

„BCR estimeaza ca institutiile bancare vor gasi solutii de reducere a avansurilor la creditele de locuinta…”  Da, și clienții estimează că vă veți reveni și că fițele, figurile, aroganța și tupeul de bancheri vor dispărea încetul cu încetul și veți coborî cu picioarele pe pământ.

„In contextul unor efecte negative evidente, consideram faptul ca legislatia ar trebui sa incurajeze o cale corecta si sustenabila…”. Efectele negative evidente sunt, fără echivoc, rezultatul bankingului vostru islamist, care a „sinucis” peste 30 de români – asta numai cât știm noi din presă. Câți sinucigași or fi fost în realitatea, Dumnezeu (nu Allah!) știe. Și da, ați intuit bine – LEGISLAȚIA TREBUIE SĂ ÎȘI SPUNĂ CUVÂNTUL . Adică, prin lege, trebuie să vi se interzică acordarea de credite cu dobândă „surpriză” sau de tip „Făt Frumos”. Clienții știu despre ce vorbim. Adică una semnăm, iar după un an avem surprize: ne crește dobânda într-un an, cât la alții în zece. Ia băgați voi niște produse de creditare ipotecare EXCLUSIV în moneda națională, fără avansuri cât China și cu dobândă fixă, care să nu depășească 2,5 – maxim 3%. Și mai povestim după aia despre darea în plată. Ce ziceți?

Concluzii:

A. „Este regretabil faptul ca aproape 4.000 de clienti, din diverse motive (dintre care se distinge creditarea in franci elevetieni) au probleme financiare”. Povești, mon cher. Nici în dos nu vă doare pe voi de oamenii ăștia. Regretabil este că voi, bancherii, v-ați dovedit niște mincinoși? Vreți să dovedim? Vom face articol exclusiv despre minciunile voastre! Și ale guvernatorului uituc!

„Legea Darea in Plata are ca efect evacuarea prematura a locuintei. Rezultatul este o dubla pierdere si pentru banca si pentru client”. Așa și? Cine a generat rahatul ăsta? Clienții? Zamfir? Sau VOI? VOI! Printr-o creditare toxică, bazată pe practici comerciale incorecte. Acum secerați ce-ați semănat! Regretabil este că românii noștri suferă! În timp ce voi rânjiți fasolea cu aroganță. Ca de obicei, de altfel.

B.   „In contextul in care mai multe institutii bancare au anuntat masuri specifice de scadere a avansurilor…” Era de așteptat. Manipularea voastră a fost una ieftină, ați dat înapoi rapid, altfel închideați coșmeliile și vă cărați.

C.   „La nivel sistemic, Legea Darea in Plata a afectat semnificativ procesul de refacere a increderii dintre banci si clienti, bazat pe scaderea costurilor cu serviciile bancare si solutii de reducere a indatorarii, in conditii de stabilitate legislativa”. HA – HA – HA. Bă mon cher, tu te-auzi ce prostii debitezi? Ce refacere a încrederii? Ia citește aici, să vezi ce încredere au clienții în voi! Nici dracu nu vă mai crede, bă băiatule. „…scaderea costurilor cu serviciile bancare”? Unde, în ce țară? Germania? Elveția? Austria? Că doar nu în România, unde e paradisul bancherilor hoți! O gașcă de cămătari supravegheați de un azil de bătrâni… „Stabilitate legislativă”? Alo, avem stabilitate legislativă la fel cu stabilitatea francului. Prietenii știu de ce…

Auzi, mon cher? Lăsați-o cu textele de marketing, că treaba pute rău de tot. Și clienții s-au mai educat financiar între timp.

Hai pa, te salută „pretenu Jim”. Vezi că poate dau o tură pe la voi și n-aveți să-mi dați rest…

jim

 

Distribuie articolul in retelele sociale folosind #contrabanci