Isarescu prezinta noi amendamente la Legea Darii in Plata

Domnule, eu sustin 110% argumentele subordonatilor mei din BNR, chiar daca acestia au facut cateva omisiuni grave cand au trimis amendamentele la Senat. Aceste amendamente suplimentare, pline de echitate, ajuta legea DIP sa fie aplicabila unui procent absolut rezonabil, de minimum 0,00001% dintre consumatori. Chiar consider ca trebuie venit in sprijinul DIP adaugand si alte amendamente absolut necesare! Sunt 11 amendamente nepretuite pe care le propun (impun) cu toata rigoarea si experienta capatata in supravegherea prudentiala pe care o desfasor de 26 ani. Sa nu credeti ca santajez pe cineva sau ca execut ordinele sefilor mei masoni! Dar sufar cand copiii mei, bancile, trec cu vederea niste chestiuni atat de importante. Drept urmare, va prezint, cu toata responsabilitatea, urmatoarele amendamente:

 1. Sa existe un plafon pe baza numarului de camere: cum adica, unul care are casa de 3 camere sa o dea inapoi ca cel cu garsoniera?
 2. Cum este posibil ca eu care locuiesc la parter sa fiu pe picior de egalitate cu cel de la 10? El are caldura gratis vara, cand soarele topeste acoperisul blocului iar la mine este o racoare de imi vine sa pornesc caloriferele.
 3. Pentru care motiv sa fie egalitate intre apartamente in bloc cu o singura scara si cele cu 3-4-5-6 scari? Aia au mai multi vecini, socializeaza mai des, deci au mai multi prieteni sa se imprumute pentru a-si plati ratele.
 4. Bunica mea are credit scadent in 2104, pai asta nu conteaza? Sa se faca domnule criterii pe baza de varsta. Daca sunt altii care pot mai mult? Rostogolim niste credite, mai obligam la refinantari/restructurari, sa ajungem macar pana in 2150.
 5. Vecinul meu are 3 (trei)!! usi de intrare in casa, eu am doar una. El are garaj, eu nu. Nu se cheama ca este mai avut decat mine? El sa nu aiba dreptul la DIP.
 6. Pentru familiile fără copii plafonul să fie coborât la 10.000 de euro pentru că nu ar avea băncile pe cine să execute în 2104. Acest plafon să crească proporțional cu numărul copiilor per familie.
 7. Ai hotarat sa ai un copil fara aprobarea ofiterului de credit si pretinzi ca au crescut cheltuielile si deci nu mai poti plati creditul? Nu poti beneficia de DIP fiindca tocmai ai inselat banca crescand gradul de indatorare fara aprobarea ei!
 8. Eu am dat avans 30% in 2007, Prima Casa doar 5 %. Ei sa aiba prioritate pentru ca avansul lor este mai mic, pe mine mai chinuiti-ma!
 9. Pentru ce sa nu existe conditie de zona locuita? Eu sunt inconjurat de manelisti pasionati de gratare, ca sa-mi platesc rata miros fumul lor si-mi trece foamea. Dar saracul ala care si-a luat casa langa Bucuresti, care sufera singur pe 2-3000 mp, nu merita sa aiba prioritate?
 10. Unii au loc de parcare asigurat. Pai aia pot sa doarma in masina, nu? Eu daca nu am, ce fac? Deci, clar, cei cu loc de parcare trebuie exclusi din dreptul de a apela la DIP intrucat detin un alt spatiu locativ.
 11. Sa fie o delimitare clara: cine are soacra in viata, sa aiba prioritate la DIP. Are cine sa-i manance zilele si banii, este crestinesc sa se aplice raul mai mic.
 12. Primele persoane beneficiare ale legii sa fie cei cu credite peste 1 milion de euro “pa persoana fizica”. Astfel, scapa de urmarirea penala directorii care au aprobat aceste credite si bancile supravietuiesc anchetelor DNA.
 13. Un criteriu de aplicare trebuie sa fie si starea civila. Ai divortat? Nu poti beneficia de DIP. BNR sprijina doar casatoriile pe viata si doar cei care rezista unui credit ipotecar impreuna au dreptul la DIP. Din aceasta cauza, sprijinim si incurajam casatoriile gay. Mai multe cupluri, mai multe credite pe viata! Este de notorietate faptul ca singura relatie valabila pe viata este cea cu banca!

 

Acesta este un pamflet. Orice asemanare cu realitatea este, bineinteles, 110% intamplatoare.

 

Distribuie articolul in retelele sociale folosind #contrabanci

3 comments

 1. Se vede ca cine a scris este un om cult,un om citit, care a ajuns sa faca haz de necaz, pamfletul fiind libertatea de exprimare care si-a dat seama ca o poate exprima fara represalii din partea acestor grupuri de interese oneste care au adus cinste tarii de la revolutie incoace in functii importante de conducere si care au reprezentat tara asta din pacate prin “almanahe” cu ” succesuri”

Comments are closed.