Klau(n)s sau cand Berlinul ia locul Istanbulului

Cand eram copil, eram fascinat de istorie. Citeam orice carte de istorie imi cadea in mana, savuram toate acele date despre razboaie, ocupatii si intelegeri intre vechile popoare si despre cum s-au perpetuat acestea, de-a lungul vremurilor, pana in prezent. Dar cel mai mult, citeam din dorinta de a descoperi ca nu toti conducatorii erau rai, prosti sau vanduti. Asa cum deja stim, si Romania noastra a avut parte de conducatorii ei numiti de puterile respectivelor vremuri. Insa ca turcii, nimeni nu a reusit sa ne conduca prin marionete numite si sustinute de la Constantinopol. Poate imperiul habsburgic sau austro-ungar sa reprezinte “competitori” in ale numirii de domnitori. Exemplul care imi sparge gandurile mereu este cel al lui Radu cel Frumos, care, pe langa homosexualitatea demonstrata, avea si caracterul gaunos al prostului incapatanat cu care a revenit ajutat pe tron de 4 ori.

In vremurile noastre, romanii sunt condusi dupa aceleasi metode. In lipsa homosexualitatii conducatorului, avem experienta numirii lui de catre puterile straine. Cu fiecare gest si declaratie, devine tot mai limpede lipsa verticalitatii si micimea caracterului celui ales prin vot de poporul roman. Care vot a fost furat si manipulat cu crasa nesimtire (Sorin Frunzaverde si condamnarea lui…ring a bell?) intru victoria celui care are grave probleme de exprimare, individul impotriva caruia instanta de judecata a dat o sentinta DEFINITIVA pentru fals si uz de fals.

Radu cel Frumos a avut o relatie foarte stransa cu sultanul Mahomed al II-lea, fiind amantul acestuia si preferatul sau. Probabil ca datorita talentelor sale indelung exersate in dormitoarele sultanului, a fost ajutat sa ajunga domnitor al romanilor de 4 ori. Revenind in actualitate, inca incerc sa aflu care sunt talentele lui Klaus si ce face pentru a fi in slujba Angelei. Simplul fapt ca vorbeste limba germana nu cred ca-i este suficient, ca are accese de superioritate specifice parvenitului (ex: paltonul aruncat in Franta) si sufera de fashionism tarziu (4 stilisti ? pe bune? nu mai bine angaja unul singur si-i ramaneau bani pentru un expert in dictie/exprimare? Rochiile scurte oricum nu prind glas iar declaratiile publice sunt mereu un chin pentru urechi) iar nu reprezinta un atu. Sa fie oare de vina perioada in care a incasat bani frumosi de la banca Raiffeisen pentru chiria unei locuinte obtinuta prin fals si uz de fals? Poate ca fiind in “parteneriat” cu aceasta banca, a demonstrat ca este servil si deschis tuturor “ role-play-urilor” imaginate de Merkel sau oricare alta persoana detinatoare de putere? Nu de alta, dar este proaspat in memorie momentul in care 4 crai de la apus i-au trimis o scrisoare in care-i trasau sarcinile pentru atitudinea adoptata fata de legea darii in plata.

Tot in vremurile lui Radu cel Frumos si preaiubitor de “iatagan” otoman, exista o adunatura care se numea sfatul boierilor. Acestia detineau banii si impuneau subtil ori chiar fatis, legi care sa le serveasca interesele. Este usor de facut o paralela si sa se observe cum marioneta Klaus are o pasiune pentru bancheri. Ori ii primeste la Cotroceni sa le asculte sfaturile/indicatiile, ori adoarme recitind intruna scrisorile trimise de capeteniile unor banci. Cum necum, boierii de atunci si-au perpetuat ADN-ul pana la bancherii de azi si continua sa detina puterea care le permite sa dicteze unui actual sef de stat. Daca ne-am teleporta 5-600 ani inapoi in timp, l-am avea pe Isarescu in pozitia de conducator al divanului boieresc.

Este inutil sa crezi ca un om care nu si-a respectat absolut nicio promisiune publica poate avea verticalitate. Este aberant sa credem ca un individ care ar trebui sa fie garantul libertatii justitiei, dar se declara nemultumit cand este gasit vinovat de fals si uz de fals, ar avea decenta sa apere interesele poporului pe care, tot prin fals (aloooo, nea Sorin Frunzaverde cum e cu voturile candidatului PNL?), il conduce. Cum sa ai incredere in specimenul care are apetitul unei termite cand e vorba de bugetul prezidential? Sa amintesc de faptul ca pe langa numele ce nu are nimic romanesc in el, acest ins detesta vacantele pe teritoriul patriei? Nu vad/aud de niciun alt profesor care sa se laude cu 6 case! Da, toate “pa persoana fizica” ! Pentru ca daca nu ar fi, nu s-ar mai povesti. Are omul dreptate cand e de acord si promulga cu viteza ametitoare salarii si pensii speciale pentru haita lui, are dreptate cand spune raspicat si in direct ca toti ghertoii de profesori care nu au fost in stare sa acumuleze case din munca cinsitita, au avut si inca au..GHINION! Dar trebuie sa recunosc ca este iubitor nevoie mare cand e vorba de a lui consoarta, nu-l intereseaza nici banii publici si nici mediul inconjurator. Ne inconjuram de stilisti, plecam pe sestache in vacante si doboram copacii care au nesimtirea sa adaposteasca tantari (vila de protocol „Nufarul” de la Neptun, a fost “deposedata” de DOAR 42 de copaci si a suferit ample lucrari de reamenajare ce au un maaare iz penal din cauza preturilor umflate artificial), intrucat deranjeaza tihna personajului principal din povestea dosarului care a starnit reactia “aceasta sentinta ma nemultumeste”. Si daca citesc Constitutia Romaniei de 100 ori nu am sanse sa gasesc macar o jumatate de propozitie care sa ateste ca sotia actualului chirias al Cotroceniului (ar fi culmea sa mosteneasca si Cotroceni dar nu m-ar surprinde daca ar reusi asta iar peste cativa ani sa aflam ca acolo este sediul central al Raiffeisen) este posesoare de imunitate si nu poate fi raspunzatoare in fata legii.

Consider ca fiecare poate trage o concluzie clara: istoria chiar se repeta. Prin simpla inlocuire a fostilor boieri cu actualii bancheri ori parlamentari penali si a anumitor fosti domnitori cu actuali presedinti, se vede clar ca ramanem un popor condus de altii. Ca nu ne pierdem masochismul si continuam sa alegem in fruntea tarii doar corupti si penali impinsi de la spate (fara tenta sexuala!) de altii care profita de rapacitatea si lipsa de caracter a acestor marionete. Totusi, cum sunt o persoana deschisa mental si nu consider homosexualitatea o boala, cred ca Radu cel Frumos a fost mai vertebral decat Klaus. Pentru ca una e sa fii posesor de placere sexuala diferita de a majoritatii si alta e sa te lasi violat sistematic de bancheri si interesele unor Angela, Obama, etc.

Distribuie articolul in retelele sociale folosind #contrabanci