OTP si dramele pe care le provoaca

Un debitor al OTP-lui si-a varsat oful:

„Pe aceasta cale vreau să va aduc la cunostinta urmatoarele: In anul 2008 am convins-o pe mama sa faca un credit de nevoi personale cu ipoteca la OTP, (ipoteca fiind apartamentul socrilor mei) credit in franci elvetieni – pentru ca asa m-a convins functionara bancii, spunand ca este cea mai stabila valuta si cel mai potrivit credit. (A luat mama creditul pentru mine, deoarece eu nu ma incadram cu venitul meu).

Pe atunci plateam la banca putin peste 600 lei si totul era bine, ne descurcam. Acum am ajuns sa platesc lunar peste 1260 lei. Mama mea este stresata in fiecare luna ca poate sa ramana fara salar, socrii mei sunt stresati in fiecare zi ca vor ramane fara casa si eu sunt stresata in fiecare zi ca, pentru a nu ramane restanta la banca, ii privez pe copiii mei de multe lucruri necesare in viata de zi cu zi.

Nu am lasat sa treaca nici o luna fara sa imi platesc rata pentru ca stiam ca daca intarzii o luna nu o sa ma mai pot redresa. Am lasat curent neplatit, am lasat consum neplatit, la copii incerc sa le ofer strictul necesar. M-am saturat ca de fiecare data cand merg in magazine sa le spun copiilor ca nu ne permitem nici alea nici alea. M-am saturat sa ma uit in ochii lor si sa le spun ca am gresit cand am facut acel credit. Azi am ajuns sa traiesc doar pentru a plati acea rata in care i-am bagat pe toti din familia mea. Da, am gresit ca am luat acel credit pentru a-mi achita apartamentul.

Azi ce mai pot face? Nu vreau sa ma consider invinsa, nu vreau sa ii incarc pe copii cu stresul meu, nu vreau sa ii las cu datoriile mele, dar simt ca am ajuns la capatul puterilor.
Nu vad nicicum luminita de la capatul tunelului. Cine poate sa imi spuna azi ca totul o sa fie bine? Cine poate sa le spuna copiilor mei ca maine nu le va mai fi atat de greu? Cine le poate spune copiilor mei ca mama si tatal lor nu vor mai fi tristi si ca poate, in curand o sa aiba bicicleta mult dorita…si poate si o pereche de role.

Da, am gresit…ca am avut incredere, dar oare trebuie sa plateasca toti din jurul meu pentru increderea mea? De ce trebuie sa sufere copiii mei? De ce trebuie sa fie si ei tristi?
Cine imi poate raspunde la aceasta intrebare? Oare va fi vreodata si pe strada mea soare?”

Va sa zică, nu vorbim de clienti rau platnici, este domnilor bancheri? Sunt debitori foarte buni platnici dar care si-au jertfit familia pentru ticalosia voastra, careia speram ca statul roman sa-i puna punct in curand.

Distribuie articolul in retelele sociale folosind #contrabanci

3 comments

  1. Ar trebui sa renunțăm cu totii sa sacrificam familiile, sa restabilim prioritățile! Ce se va intampla? Se va mula piața după nevoi si posibilități reale!

Comments are closed.