Parlamentule, te-am terfelit!

Mi-a spus secretara ca m-ai invitat la o conferinta organizata de Comisia Juridica a Camerei Debutantilor, am zis bine? Se vede ca sunteti incepatori! Pai eu sunt in functie de cand s-a predat Manuel Noriega americanilor, de cand a fost eliberat Nelson Mandela din inchisoare, de cand s-a organizat serbare campeneasca cu minerii in centrul Bucurestiului.  Si voi, niste incepatori in ale politicii, vreti sa fac pe amabilul, sa vin deschis la discutii publice care nu sunt organizate conform indicatiilor mele ? Voi ma faceti sa regret ca pe zi ce trece se raresc tovarasii mei de studentie si invataturi inaltatoare. Pai ce ma, e vreunul dintre voi cu scoala lu’ Raducu Ghetea, care negocia cu FMI pe timpul lu’ Nea Nicu ( odihneasca-se in pace ca mare om am ajuns datorita lui!), aveti voi tovarasiile mele la nivel inalt, dezvoltate in zeci de ani cu spagi si interventii de nu le mai stiu numarul ? Sau credeti ca mi-e frica mie de nora lui Virgil? Aia mica nu stie ce o asteapta, habar nu are ca i-am facut donatie de poza ovala cu rama de marmura.

Baaai, parlamentarilor! Eu am schimbat de scutece 19 guverne, m-am batut pe burta cand si cu cine am vrut! Sa iti fie clar ca nu ai ce sa-mi faci! Daca muschiul meu vrea, demit pe oricine, oricand, ca nu te pui cu responsabilitatea macroeconomica a tarii, da? Pai voi credeti ca in 26 ani eu nu am stiut pe cine sa mituiesc, cui sa-i dau un imprumut cu dobanda 0? Recunosc, unele nu s-au mai platit niciodata, dar ce, a  pierdut mandea? Plateste prostimea ba, ca de-aia avem popor. Cu Bancorex abia mi-am facut mana, invatam si eu cum se face lucrul bine facut. Acum, am BRD nenica, are tatal vostru experienta si jongleaza milioanele cum jonglati voi cu voturile. Doar ca eu nu am sef ca voi, bai parlamentarilor. Mie nu-mi spune nimeni cum sa votez sau ce. Eu fac ce vreau pentru ca pot! Pai voi raspundeti in fata legii, eu nu! Si-a facut nenea un regulament care rade de voi. NU raspund nici civil si nici penal, indiferent ce fac, cu cine si, mai ales, cum fac!

Acum, ma intelegeti bai, debutantilor, de ce nu v-am bagat in seama? Pentru ca pot! Am ras si eu de hahalerele alea care mi-au aruncat monede pe treptele casei mele. Cum adica nu e a mea? BNR e a mea, sa va intre bine in cap! Dar nu stiti voi d-astea, credeti ca degeaba va numesc debutanti? Le-am zis alora ca au terfelit moneda nationala si drapelul. Asa mi-a soptit mie Vasilescu, ca asa se zice cand nu dai 2 bani pe ceva, ca terfelesti. Asa si eu cu voi, va terfelesc, ba, cand vreau!

As mai sta cu voi dar ma suna Draghi, cica are un pont de la BCE, ca mai baga aia niste bani la tiparnita si na, sa mai mananca si gura mea, ma’ntelegi ? Asa ca va pup pe conturi (eeeh nu, putina rabdare ca va arat eu cum e cu bail-in) debutantilor si luati aminte: data viitoare veniti cand va chem eu, nu ma mai invitati voi, ok? Terfelitilor!

Acest articol se considera a fi un pamflet si orice legatura cu personaje reale este absolut intamplatoare. Rugam pe cei care se simt vizati sa ignore continutul.

Distribuie articolul in retelele sociale folosind #contrabanci