PESTE 17.000 DE PROCESE ÎMPOTRIVA BĂNCILOR ÎN 2015. Cine conduce în topul reclamaţilor și ce câștiguri au avut împrumutații

2015 marchează un record al proceselor în instanță împotriva băncilor. Peste 17.000 de litigii au fost introduse împotriva instituțiilor financiare, cel mai mare număr din 2010 încoace, potrivit bilanțului litigiilor realizat de un membru al cabinetului de avocatură Colțuc.

Lupta cu băncile a fost, în cele mai multe dintre cazuri, câştigată de către împrumutați, instanța pronunțându-se în aproximativ 85% dintre dosare în sensul admiterii în parte a acțiunilor introduse de către aceștia.

Conform portalului instanţelor de judecată, portal.just.ro, au fost introduse pe rolul instanţelor de judecată aproximativ 5000 de dosare având ca obiect o acţiune în constatare clauze abuzive.

Pe primul loc în topul băncilor chemate în judecată este Volksbank.

Împotriva Volksbank pe rolul instanţelor se află un număr de aproximativ 1580 de dosare, dintre care un număr de 921 de dosare fiind introduse în anul 2015. Prin aceste acţiuni împrumutaţii Volksbank au solicitat constatarea caracterului abuziv a clauzei ce reglementează comisionul de risc şi restituirea acestor sume.

În anul 2015, un procent de 70 % dintre aceste dosare au fost soluţionate pe cale amiabilă, prin renunţarea la judecată de către reclamanţi ca urmare a ofertei Volksbank—Banca Transilvania, ofertă ce presupunea restituirea sumelor achitate cu titlu de comision de risc prin scăderea acestor sume din soldul creditului.

De-a lungul timpului, litigiile împotriva Volksbank au fost admise în proporţie de 99%.

Următoarea în clasament este Piraeus Bank, împotriva căreia au fost introduse un număr de 516 dosare în anul 2015 , dintr-un total de 670 de dosare. Procentul de acţiuni admise se menţine şi în cazul Piraeus Bank, în sensul că aproximativ 85% din acţiunile de judecată au fost admise în parte.

Instanţele s-au pronunţat în sensul constatării caracterului abuziv al comisionul de acordare — acesta având un procent de 5%, dar şi în ceea ce priveşte caracterul abuziv al articolului referitor la dobânda variabilă. Instanţele au constatat abuzivă dispoziţia contractuală care permite băncii să modifice marja după criterii cunoscute doar de către aceasta.

Urmează Banca Otp Bank, cu un număr total de 611 dosare, din care introduse în anul 2015 un număr de 430 dosare.

Banc Post are un număr total de 428 dosare, din care introduse în anul 2015 un număr de 320 dosare.

BCR are un număr total de 306 dosare, din care introduse în anul 2015 un număr de 192 dosare.

Credit Europe Bank are un număr de 142 de dosare.

Până la acest moment au fost judecate aproximativ 70% din aceste dosare introduse în anul 2015, 85% dintre acestea fiind soluţionate în mod pozitiv cu o admitere în parte a acţiunilor introduse.

În analiza condiţiilor stabilite de legea consumatorului, instanţele s-au pronunţat în mod clar cu privire la lipsa negocierilor, în sensul că este îndeplinită condiţia nenegocierii clauzelor contractuale indicate de împrumutaţi ca abuzive, concluzionând că împrumutaţii nu au avut posibilitatea reală de a influenţa aceste clauze contractuale, fără posibilitatea modificării acestora. Simpla cunoaştere a existenţei acestor clauze neechivalând cu negocierea, avându-se în vedere şi poziţia de inferioritate a consumatorului, care intră în activităţi cu specific bancar doar ocazional spre deosebire de profesionist. S-a statuat că sarcina probei caracterului negociat îi revine băncii, care trebuie să facă dovada prin înscrisuri — probe preconstituite — avându-se în vedere momentul semnării contractului. Un alt aspect criticat de instanţele de judecată este acela cu privire la criteriile în funcţie de care o dobândă variabilă poate varia.

Majoritatea creditelor încheiate la momentul 2007-2008 aveau ca şi criteriu de variabilitate a dobânzii dobânda de referinţă a băncii. Instanţele s-au pronunţat în sensul că acest criteriu este unul incert, care pune consumatorul într-o poziţie de inferioritate, fiind pus în situaţia de a achita o dobândă care variază după bunul plac al băncii.

Cu privire la comisioanele de administrare sau risc, instanţele au reţinut că efectiv nu se cunosc activităţile prestate de către bancă în schimbul acestor comisioane, acestea fiind impuse de către ea pentru acoperirea costurilor pe care aceasta ar trebui să le suporte pentru efectiva desfăşurare a activităţii sale principale — de acordare şi colectare a creditelor. Cu privire la aceste comisioane s-a dispus restituirea sumelor achitate cu titlu de comisioane, dar şi exonerarea pe viitor de plata acestei sume, rezultând aşadar o rată mai mică de plată pentru împrumutaţi.

vezi sursa:http://www.jurnalistii.ro/peste-17-000-de-procese-impotriva-bancilor-2015-cine-conduce-topul-reclamatilor-si-ce-castiguri-au-avut-imprumutatii/

Distribuie articolul in retelele sociale folosind #contrabanci