Plutonul de executie a iesit la rampa

Plutonul de „execuție” (silită) a ieșit astăzi la rampă – la o conferință de presă comună ARB și CPBR. Au fost laolaltă cele mai urâte și mai hulite personaje de către clienții bancari care au mușcat din fructul otrăvit oferit de bancherii supravegheați de BNR: Sergiu Oprescu (președinte ARB și Alpha Bank), Steven van Groningen (președinte CPBR și Raiffeisen Bank), Sergiu Manea (președinte BCR), Radu Grațian Ghețea (președinte CEC Bank), Mihai Bogza (Bancpost), Michal Szczurek (ING Bank) și Florin Dănescu (președinte executiv ARB) caare, chipurile, ar fi explicat motivele pentru care legea dării în plată constituie un pericol real pentru economia românească dacă este promulgată în forma actuală.

Avem să le transmitem acestor personaje care constituie coșmarul oricărui debitor în pericol de executare silită că ne-am săturat de manipulările lor. Existența lor a constituit și constituie un pericol pentru români. Unii din semenii noștri au plătit prețul suprem, împinși de politica sadică a acestor trăgători de elită în bugetele românilor.

Sergiu Oprescu: „Vina noastră principală este că nu am știut să ne facem înțeleși. Acest lucru trebuie să se schimbe și vom face tot posibilul pentru ca oamenii să priceapă argumentele noastre. Totodată, consider că vocea celor mulți și tăcuți, care vor fi afectați de legea privind darea în plată, trebuie să înceapă să se facă auzită. Lipsa de comunicare naște monștri”. Da, și monștri sunteți voi, care REFUZAȚI comunicarea cu clienții. NOI NU MAI AVEM NEVOIE DE ARGUMENTELE VOASTRE. PE NOI, CEI CARE AVEM O RELAȚIE CONTRACTUALĂ TOXICĂ CU VOI, PE NOI – CEI PE CARE NE-AȚI MINȚIT, ABUZAT, ÎNȘELAT, SFIDAT – NU NE VEȚI MAI MANIPULA. Joaca s-a terminat, domnule Oprescu. Clienții care în anii 2006 – 2008 nu au avut educație financiară au învățat foarte bine pe propria piele ce înseamnă să ai încredere într-un bancher – SINUCIDERE CURATĂ! Și asistată de BNR! „Cei mulți și tăcuți” pe care i-ai mai pomenit odată, sunt cei care NU VĂ CUNOSC HIDOȘENIA și TERTIPURILE – practicile comerciale incorecte de care vă faceți vinovați.

Altu: „Nu ne îngrijorează neapărat efectele negative care vor fi pentru sistemul bancar, ci este de semnalat impactul devastator pe care-l avea legea asupra economiei. Dacă inițiatorii doresc să dea un asemenea act normativ, trebuie să-și asume și consecințele – Steven van Groningen. Dar tu – dar voi – vă asumați cele peste 30 de sinucideri? Vă asumați dramele atâtor familii de tineri pe care i-ați înșelat și le-ați distrus tinerețea și viitorul? Vă asumați frustrările a sute de copii de români care nu pot beneficia de micile bucurii ale copilăriei pentru ca banii părinților lor se duc în sacii voștri fără fund??? VOI CE VĂ ASUMAȚI, STIMABILE? Ar trebui să te ascunzi, nu să ieși în reflectoare, pentru că reprezinți o bancă vai de capul ei: o bancă de la care clienții au minim zece motive să nu ia credite, o bancă a giumbușlucurilor la nivel european. Matale n-ai ce să ne spui nouă!

Sergiu Manea: „Ideea că băncile sunt iubite sau neiubite ne preocupă. Conflictul acerb dintre sistemul bancar și consumatori este o temă falsă. Antaconizarea deponenților și împrumutaților este o temă falsă. Darea în plată este un simptom al unui interes de moment. De ce nu vorbim despre adevăratele probleme ale societății românești, cum ar fi problemele spațiului locativ? România are nevoie de programe sociale ca Prima Casă…”. Dle Manea, dumneata habar nu ai de părerea clienților pentru că nu comunici cu ei, probabil. Cere părerea acelor clienți care s-au judecat și au câștigat nu demult procesul cu banca pe care o reprezinți. TEMĂ FALSĂ? Ia pulsul clienților (al celor care mai au puls) și abia după aceea pronunță-te! Nu este o temă falsă ci ESTE REALITATEA – clienții înșelați și abuzați VĂ URĂSC! Și pe voi – băncile comerciale – și pe BNR, mămica voastră care vă supraveghează și vă permite să-i măcelăriți în halul ăsta pe bieții români! A, te preocupă problema spațiului locativ? Vorbești de programe sociale? Ia faceți voi un program social: la toți împrumutații care au luat credite ipotecare înaintea apariției Programului Prima Casă reduceți-le dobânzile astronomice pe care le dețin în prezent la creditele în valută și aduceți ratele oamenilor la nivelul celor de care beneficiază cei care au accesat (pentru că au avut posibilitatea) Prima Casă.

Și nu în ultimul rând, a deschis gurița și „absolventul de Bancorex”: „Personal cred că legea privind darea în plată va ieși sub o anumită formă. Până acum s-au făcut niște pași în direcția bună și sper că lucrurile nu se vor opri aici”. Greșit, stimabile – nu în direcția bună s-au făcut pași, ci în direcția greșită – AȚI SILUIT O LEGE DE PROTECȚIE A CONSUMATORULUI! Pentru că ROMÂNIA NU ARE O PROTECȚIE A CONSUMATORILOR! Dacă făceați în țări dezvoltate ce-ați făcut unii dintre voi în România, erați demult la pârnaie! Cine vă dă dreptul să spuneți că 150.000 euro este o sumă demnă de o „lege socială”? De ce nu 500.000? De ce nu 1.000.000? De unde-ați scos plafonul ăsta? Și ce face omul care a luat un credit de 151.000 euro? Pe-acela îl executați silit și-i urmăriți toate veniturile, în vreme ce pe unul care a luat un credit ipotecar de 150.000 îl grațiați? Nu e asta o mare discriminare?

Ați reușit să vă urcați în cap clienții… Ați reușit să-i faceți să vă urască. Ați reușit să ne faceți să ne învățăm copiii: BĂNCILE SUNT RELE! BĂNCILE FAC CĂMĂTĂRIE! BĂNCILE DISTRUG VIEȚI! BĂNCILE AU ÎMPINS OAMENII LA SINUCIDERE, AU LĂSAT COPII FĂRĂ PĂRINȚI, AU DESTRĂMAT FAMILII, AU ADUS MII DE ROMÂNI ÎN PRAGUL SĂRĂCIEI. CU ASTA SE OCUPĂ BANCHERII (destui) ROMÂNI!

Domnilor apărători ai clienților – ACCBAR, AURSF, PARAKLETOS, (ANPC – voi cu cine votați?), uitați-vă cum se unesc și se reunesc acești executori ai românilor. De ce nu le-ați face și dvs o surpriză, organizând o conferință de presă comună în care să puneți pe tapet toate mizeriile acestor „tehnocrați”, toate distrugerile pe care le-au adus în viețile a mii de români? Nu le mai permiteți să manipuleze în continuare opinia publică, dați pe față ipocrizia, aroganța și ticăloșiile de care sunt în stare bancherii! Prezentați lumii cazurile pe care le-ați cunoscut în asociațiile dvs, cazuri dramatice ale consumatorilor români care fac eforturi disperate să supraviețuiască și să nu-și piardă casele!

Distribuie articolul in retelele sociale folosind #contrabanci

3 comments

 1. Corect!
  Sa nu uitam ca BNR a refuzat invitația de a face o conferință de presă COMUNA, cu reprezentanți ai clienților.

  BNR ești o rușine!

  La fel si asociațiile bancherilor! Sunteți o rușine pentru mediul de afaceri național și internațional!

  Băncilor, comunicarea cu clienții vechi, pe care i-ati prins prin contracte de 20-35 de ani, si ofertele voastre, precum si “prestația” de prin tribunale dovedesc acest lucru!

  Romani, trezirea!

  1. Sa nu uitam ca nici bancile nu au vrut sa se întâlnească cu reprezentanții consumatorilor. BNR, desigur, nu a facut nimic nici in acest sens, in afara de a da un sfat, nici macar dojenitor ” de a mai lăsa nasul mai jos” si asta cand a simtit, intr-un tarziu, ca Romanii inteleg cum sta treaba intre banci si MAMICA cea buna BNR. Se pare ca BNR mai poate “duce” pana sa ia măsurile care trebuie. Asa ca….pe ei, ca nu e gata!
   Sa nu uitam deasemenea, ca BNR se bate cu, caramida in piept ca ei asigură macroprudentialitatea. Dar cum domnilor, cand se întâmplă atatea lucruri? Noi consumatorii, inca nu am simtit asta! Ba mai mult, cunostintele noastre, nu doar apropiatii nostrii sunt tot mai “macroprudentiale” fata de ce ar putea sa pățească cu bancile. Astfel au invatat sa le ocolească. Si acum ma intreb eu simplu: Pentru cine asigurați voi macroprudentialitatea aceasta cu care va bateti in piept? Unde trebuie sa se rasfranga?
   Pentru mine e clar ca această lege, in forma ei initiala va putea regla lucrurile. Bineinteles, ca intr-un final voi, “gulerele albe” va trebui sa răspundeți pentru tot ce ati facut, începînd de la abuzurile comise (ceea ce se traduce prin înșelăciune si e clar, caz penal) si pozitia voastră dominantă pe veniturile noastre, pana la sinuciderile comise pe altarul epuizantei datorii păstrată cu indarjire de voi. Sinucideri care sper sa va bantuie in fiecare clipă.
   In final, nu pot sa va urez decat, un sincer si calduros:
   Huooooo, la parnaie cu voi hotilor!

 2. I-am lasat pe astia sa ne fure viata. Am semnat contracte prin care ne-am vandut viata si CULMEA vin sa ne spuna ca … asta e … ghinion. Ghinion ca suntem romani ! Ghinion ca institutii si constitutii care ne “garanteaza” libertatea sunt de acord cu sclavagismul din contractele de credit. As putea eu sa-mi invat copilul sa-si iubeasca tara sau sa-si respecte “neamul” ? As putea ? Cand vin astia la televizor si ii spun ca parintii lui sunt ori dobitoci ori haiduci ?

Comments are closed.