PSD introduce discriminarea!

Astazi, in plenul Senatului Romaniei, un senator PSD cu antecedente in domeniul incalcarii legii (a infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută şi pedepsită de art. 292 din Codul Penal al României, ca urmare a nedeclarării adevărului obiectiv în declaraţiile de interese depuse la data validării mandatului şi în declaraţiile depuse în anii 2009, 2010 şi 2011, cu privire la deţinerea unei funcţii incompatibile cu calitatea sa de Senator în Parlamentul României; sursa: http://www.mediafax.ro/politic/ani-senatorul-psd-trifon-belacurencu-a-facut-fals-in-declaratia-de-interese-si-e-si-incompatibil-9006692)in cardasie cu partidul din care face parte, a introdus un amendament discriminatoriu la legea “darii in plata” , respectiv impunerea unui plafon de 150.000 euro. In pofida declaratiilor altor membri PSD de sustinere a acestei legi, introducerea si votarea acestui amendament denota clar interesul acestui partid de a trunchia aceasta lege cat mai mult posibil, mergand pana la introducerea unei discriminari fatise.

Pentru a exemplifica, luam exemplul unei familii cu 2 copii care si-a dorit un apartament cu 4 camere la momentul anilor 2006-2008. Pretul unui astfel de apartament in Bucuresti era in jur de 181.000 (sursa: http://www.capital.ro/creste-numarul-de-tranzactii-imobiliare-si-scade-pretul-de-vanzare-al-apartamentelor.html ). Un apartament asemanator in alte localitati ( Deva, Craiova etc) avea un pret de piata de cca 100.000 euro. Presupunand foarte realist ca apartamentele exemplificate au fost achizitionate de bugetari care s-au ales cu salariul diminuat cu 25 % in 2010, in prezent, desi ambii proprietari au veniturile mult diminuate, doar 1 dintre cei 2 este vazut de catre PSD ca fiind “eligibil” pentru incadrarea in normele acestei legi.

Conform amendamentului de astazi, legea se aplica doar celor care au adus ca si garantie un bun imobil strict cu destinatie de locuinta. Ce fac cei care au garantie asupra unui teren sau asupra unei case de vacanta? O persoana isi ia o casa de vacanta, dar nu pentru ca este bogat, ci pentru ca se gandeste ce va face la pensie. Caz concret: mama sta cu copiii acasa, barbatul pleaca pe mare. Au un venit de cca 4000 lei lunar, mai mult decat suficient pentru a trai la acest moment. Dar conform calculelor actuale, pensia lor nu va depasi 800 de lei. Astfel, oamenii se gandesc: „din ce vom trai noi la oras cu doar 800 de lei?! Cand vine pensionarea, ne mutam la casa de vacanta si lasam copiilor apartamentul”. Se cheama ca sunt lacomi si nechibzuiti… sau ca incearca sa isi ofere o batranete linistita iar copiilor un acoperis?

Daca ne indreptam atentia asupra celor care au dorit sa scape de poluarea si traficul infernal al Bucurestiului si au optat sa-si achizitioneze o casa de 2-3 camere cu o curte mica, de 25-30 mp, la periferie, deja ne indreptam spre preturi care sfideaza logica, preturi specifice unei bule imobiliare create si sustinute de catre banci. Probabil, PSD ii considera pe acesti oameni ca fiind burghezi. Sa ai curajul sa crezi angajatii bancilor (aflati in perioada de boom in continua vanatoare de clienti pentru a beneficia de bonusurile grase incasate de pe urma creditelor acordate iresponsabil), sa ai nebunia de a dori pentru copiii tai o copilarie fara betoanele blocurilor si o gradinita in care sa respire si altceva decat mirosul bucatariei vecinului de bloc, deja iesi din tiparele votantilor PSD si clar! nu meriti sa beneficiezi de aceasta lege.

Consider ca ceea ce s-a intamplat azi in Senatul Romaniei trebuie sa fie un semnal clar catre toti cei cu drept de vot ca indiferent de trecerea timpului, de schimbarea conducatorilor acestui partid, se pare ca porecla de “ Ciuma Rosie” se potriveste mai bine ca oricand. Nu ma credeti? Utilizati Google si o sa ramaneti siderati cand descoperiti cati dovediti penal are acest partid, incepand cu presedintele in exercitiu, vestitul “dregator de voturi” obtinute inclusiv de la cei trecuti in nefiinta!

PSD..noi nu te mai votam nici morti! Dragnea stie ce zic 😉

Distribuie articolul in retelele sociale folosind #contrabanci

One comment

  1. Superb articol, si foarte buna argumentatia in sprijinul eliminarii plafonului de 150.000 Eur, plafon care discrimineaza!

Comments are closed.