Raiffeisen pusa cu botul pe labe.

Raiffeisen Bank are o problema cu creditele in CHF: instantele de judecata constata ca dobanzile sunt abuzive si impun reducerea acestora la 1% sau chiar mai putin.

Clientii Raiffeisen Bank cu credite in franci elvetieni obtinute inainte de criza, in perioada 2007-2008, cu dobanda fixa in primul an, iar incepand din al doilea an revizuibila, in functie de politica bancii, castiga procesele impotriva bancii, care este obligata de instantele de judecata sa aplice o dobanda de doar 1% sau chiar mai mica.

Motivul este acela ca banca austriaca a practicat o dobanda apreciata de judecatori ca fiind abuziva, intrucat a fost majorata, dupa primul an, adica exact dupa izbucnirea crizei de la finalul lui 2008, dupa bunul plac, si nu in functie de indicatori transparenti ai pietei, cum impune legea.

Astfel, Judecatoria Timisoara a decis, saptamana trecuta, ca dobanda la un credit in CHF al Raiffeisen este abuziva si a obligat banca sa o recalculeze retroactiv, de la inceputul lui 2009, dupa formula de calcul: indice Libor la 6 luni (in jur de -0,7%) + marja fixa de 1,04%, ceea ce inseamna ca dobanda va fi in jur de doar 0,4% pe an.

Decizia nu este definitiva, putand fi contestata in apel, dar se inscrie in practica judiciara in aceste cazuri, stabilita printr-o hotarare a Curtii de Apel Bucuresti, ramasa definitiva inca din 2012, intrucat recursul la Inalta Curte de Casatie si Justitie a fost respins ca fiind tardiv.

Cititi mai multe pe bancherul.ro si transmiteti-i si lui Kolo si postacilor lui ca justitia le cam “rupe capul” acestor sacali insetati de sange de debi

Iar judecatorii mai atrag atentia asupra unui lucru, stimabile `Kolo`: “…inca din 1990 bancile erau obligate sa practice dobanzi revizuibile in functie un indice de referinta si nu dupa propria politica de creditare, adica dupa propriul interes”.

Numai pentru ticalosia asta, legea darii in plata ar trebui sa treaca exact asa cum a fost propusa, ca sa-i ingenuncheze pe acesti ticalosi vorbitori de banchereza si sa-i aduca la ordine si respect fata de client. Iar daca se vor retrage din piata, ca o razbunare prosteasca, nu e niciun bai. Sunt destule banci care vor ocupa cota lor de piata. Pentru ca imprumutatii nu sunt neaparat pentru eradicarea sistemului bancar, ci pentru un sistem bancar de bun simt. Ce se intampla acum, e strigator la cer.

Debitori in CHF, fiti atenti la inca ceva:

“In urma conversiei creditului din CHF in lei, datoriile clientilor cresc substantial, din cauza dublarii valorii francului elvetian in raport cu leul incepand cu 2008”.

Si acum fiti atenti la BNR:

“Astfel, instituţiile de credit vor implementa în continuare soluții individualizate pentru debitorii care au credite în franci elvețieni, banca centrală monitorizând acest proces prin instituirea obligației băncilor de a raporta, cu frecvență săptămânală, o situație privind solicitările clienților pentru efectuarea de operațiuni de conversie/restructurare a creditelor contractate în franci elvețieni, cu evidențierea numărului de cazuri soluționate sau respinse“.

Asadar, camatarii sunt monitorizati. N-ar fi rau ca atunci cand primiti raspunsuri de KKO, specifice bancherezei vorbite de sacali, sa le forwardati si BNR-ului. Just for fun…
Sau just for information.

In ce-i priveste pe BANNCPOST-isti, “Banca nu a raspus a intrebarile Bancherul.ro cu privire la cati clienti au acceptat aceasta oferta (de conversie)”.
Pai va spunem noi de ce, domnilor: pentru ca oferta este un bullshit si clientii n-au muscat-o cu toata gura. Pentru ca sunt patiti si de-acum sufla si-n iaurt.

Va recomandam, asadar, sa cititi articolul in intregime: http://www.bancherul.ro/raiffeisen-bank-are-o-problema-cu-creditele-in-chf-instantele-de-judecata-constata-ca-dobanzile-sunt-abuzive-si-impun-reducerea-acestora-la-1-la-suta-sau-chiar-mai-putin–15476

Distribuie articolul in retelele sociale folosind #contrabanci

5 comments

  1. Raiffeisen este o mizerie de banca in frunte cu libidinosul de Groningen . Sunt ipocriti perversi . Acum au venit din nou cu o oferta de bataie de joc.

  2. Cu ce oferta au venit? Eu am intrebat la banca Raiffeisen daca au primit de la centrala vreo oferta, ceva, si mi s-a raspuns: NIMIC!

  3. Subscriu si eu la comentariul lui Cristian! Nu exista o banca mai mizerabila in relatia cu clientii cu credite in CHF, aceeasi clienti carora le zambeau frumos si ii nenoroceau in urma cu 7-8 ani… Daca la alte banci creditele in CHF au dobanzi rezonabile de 3-5%, la Raiffeisen creditele in CHF au dobanzi intre 7%-9% pt cele ipotecare , dar am auzit de clienti care au dobanzi de 15% la credite fara ipoteca in CHF dupa ce au avut creditele restructurate….. Deci este o banca criminala, efectiv omoara clientii si le rad in fata… Le intinde o mana cu restructurarea iar apoi “iti infige un cutit in spate”, te trezesti cu cateva procente in plus la dobanda… Vai de clientii care vor cadea in capcana si vor accepta oferta lor de conversie, evident ca este o capcana, ca toate capcanele oferite pana acum de Raiffeisen!!! Dle Groningen, daca tot alergati la maraton, ar fi fine sa fugiti mai departe, sa plecati din tara aceasta pe are ati venit (ati fost trimis) sa o jefuiti! Sa va fie rusine! Rusine Raiffeisen, rusine angajatilor bancari care ne-au vandut aceste credite , iar acum stau ascunsi pe sub birouri si se declara impotriva legii darii in plata… Nu va e rusine ca ati distrus mii de familii, ca ati omorat oameni la propriu??? CRIMINALILOR!!!

  4. Buna ziua,
    eu am dat o cerere la Raiffeisen banc la luna februarie si m-a refuzat. Suntem patru in familie venit total pe luna 3200 ron si rata 300 chf pe luna, in plus avem o rate pt masina care este 475 ron pe luna, si a spus la Raiffeisen ca nu sunt indatorim peste 65 %. Totul este un reclam dar nu ajuta nimic.

  5. Da, justiția este oarba, si surda, si muta! Judecătorii din Alba nu știu ce se întâmpla in țara, ce se întâmpla la alte Instanțe si resping acțiunile pt clauze abuzive ca neîntemeiate! Ei nu vad cât s-a făcut francul elvețian, nu știu ce dobânzi practica Raiffeisen Cămătarul! Nu contează ca am in grafic un comision numit “alte plăti” de 70 chf lunar – instanțele din Alba Iulia considera cerea Neîntemeiata! Ca am ajuns cu rata de la 750 lei la 1500 este chiar normal dupa judecată magistraților! Halal!

Comments are closed.