Romania sub teroare bancara. Patria este poporul sau tagma jefuitorilor?

„Pesemne dumneata pă norod cu al căror sânge s-au hrănit și s-au poleit tot neamul boieresc, îl socotești nimic, și numai pe jefuitori îi numeri patrie… Dar cum nu socotiți dumneavoastră că patria se cheamă poporul, iar nu tagma jefuitorilor“. Tudor Vladimirescu.

Doua secole mai tarziu,  romanii jefuiti de banci straine au intrat intr-o noua iarna spunand aceleasi cuvinte: noi suntem poporul, si nu cei care ne jefuiesc. Trista devenire a natiei, fratii nu mai sunt frati ci indivizi care sunt jefuiti dar nu la fel, iar cei mai putin jefuiti se cred inteleptii care iata, in marele noroc ce a dat peste ei de au scapat mai ieftin de marele jaf, fara ca macar sa stie, se uita cu dispret la ceilalti numindu-i prosti, lacomi si luand lumina de la jefuitori, inchipuindu-si fara urma de indoiala ca si ei sunt elite, ca si ei sunt superiori, turma iobagilor rataciti in apucaturi si conceptii medievale neputand sa se adapteze la idei si ritmuri contemporane, cu iz de Bruxelles si farmec modern bancheresc, de temple inchinate banului in turnuri de sticla.

Romanii jefuiti de banci au intrat intr-o noua iarna spunand adevarul: ei sunt poporul. Au incalzit cu speranta apartamentele reci, au umplut cu speranta farfuriile lor goale, si-au tratat cu speranta amaraciunile, stergand cu speranta lacrimile lor si ale copiilor lor, au trait cu speranta, au murit in fiecare zi cu speranta. Ca cineva, cumva, va face dreptate pentru popor si ca jaful va inceta. Cu speranta si-au tratat bolile si au uitat de saracie, cu speranta au mers mai departe prin iarna. Au sperat ca primavara va insemna legea conversiei creditelor in franci elvetieni. Din toamna pana in primavara speranta le-a fost omorata, pas cu pas. Cu fiecare pas.

La ceas de seara guvernul Ciolos a contestat legea conversiei, copiind texte scrise de bancheri. Poporul a suferit si a incasat inca o lovitura insa dusmanul era deja cunoscut: elitele trebuie sa faca ce fac elitele, straine de popor si respirand doar aerul cu iz de Bruxelles. Sa loveasca in popor, in cei inculti financiar, in cei naivi, in cei care platesc. Care platesc, platesc, platesc inselaciunea si furtul. Sa protejeze birourile capitonate din turnurile de sticla. A mai murit din speranta insa ceva din aceasta ramasese totusi, fiindca iata, urma sa se pronunte Curtea Constitutionala. In plus, saracu Ciolos, de unde sa stie el realitatile romanesti din moment ce nici diferenta dintre debitor si creditor nu o cunoaste? Elitele nu trebuie sa cunoasca astfel de fineturi. Important este ca poporul sa ramana acolo unde-i este locul.

A vorbit Curtea Constitutionala. A lovit dur, nemilos. A omorat speranta fara sa-si puna intrebarea: oamenii astia care mancau speranta, beau speranta, se imbracau cu speranta, se tratau cu speranta, cum vor trai mai departe?  Dar gresesc. Curtea Constitutionala nu trebuie sa-si puna intrebari de genul asta. Nu e treaba ei daca oamenii astia traiesc sau mor. Dar e treaba oricui care in lumea asta decide in probleme de justitie sa judece si sa decida dupa dreptate. Asa judeca un om simplu, din popor, needucat  financiar sau juridic. S-a facut dreptate? Nu. Au castigat „elitele”, adica bancherii? Da. Pentru ce mai exista Curtea Constitutionala?  Nu mai are de ce sa existe, fiindca a lovit in popor. Fara mila, elitist, bancheresc, nedrept, injust.  Sa se transforme in Curtea Legilor Elitelor – CLE sau Curtea Legilor Bancherilor Straini – CLBE. Curtea din dos. Sau ce alta curte vreti, dar sa nu mai includa cuvantul Romania, ma doare cum vad ca numele tarii mele este folosit de toate institutiile statului care opreseaza poporul. Fiindca patria este poporul, iar nu tagma jefuitorilor.

Politicienii au prins un mare val. Au fost alegeri iar poporul si-a indreptat firavul fir de speranta ramas de la atacul guvernului Ciolos spre ei. Unii chiar au indraznit sa creada. Ca indiferent ce va decide susnumita curte, o rezolvare se va gasi. Cata frumusete si speranta cand s-a votat legea, in prag de alegeri. Cata animatie, cata doza de popor luata de politicieni. Cat capital de imagine, dar poporul, desi a simtit cum e folosit, si-a zis: poate chiar merita. Sa ma foloseasca acum, deh, asta-i politica, o curva, insa uite, au promis. Public. Sa indraznim sa credem.  Au trecut alegerile iar poporul a mai primit o lovitura, ultima. Nu, promisiunile sunt numai pentru campania electorala. Clasic, nimic nou sub soare. De cand sunt politicieni pe lume, promit in campania electorala apoi uita. Trebuie sa fii tampit sa mai crezi in vreunul, vor zice multi. Asa e, insa oamenii disperati care traiesc numai cu speranta au indraznit sa spere, fiindca asta era viata lor, hrana lor. Speranta. Iar politicienii le-au luat-o si i-au condamnat, dupa ce i-au mintit in fata. Le-au luat si increderea. Le-au luat tot. I-au condamnat. Aici s-a vazut masura cinismului. Care nu exista, cinismul lor e infinit. A murit speranta, a murit increderea insa a crescut ura si dispretul. La infinit. Voi sunteti principalii vinovati, o sleahta de agramati, parveniti si lacomi, impostori si mincinosi, prietenii bancherilor. Sunteti cei care ati omorat poporul, ne-ati distrus patria si ne-ati facut sa ne fie rusine ca suntem romani.

In Croatia, curtea constitutionala a decis ca legea conversiei creditelor in franci elvetieni este constitutionala, ca este o necesitate. Da, in Croatia patria este poporul, iar nu tagma jefuitorilor. In Romania se iau masuri: BNR sponsorizeaza seminarele de instruire a magistratilor. Unii oameni din popor si-au uitat conditia si au indraznit sa dea bancile in judecata. Asa ceva e prea de tot, cum adica sa nu plateasca pana la moarte si dupa clauzele abuzive din mii, zeci de mii de contracte? Unde ar ajunge lumea daca sclavii chiar ar castiga pe banda rulanta procesele, dovedind clar in justitie ca au dreptate? Deja s-au creat niste precedente, deja s-au castigat cateva mii de procese pe clauze abuzive si, de neimaginat, instante din tara au dat castig de cauza sclavilor in cateva sute de procese pe riscul valutar. Asta trebuie stopat numaidecat iar judecatorii trebuie sa judece dupa cum vor bancile, intr-o practica unificata impotriva debitorilor.  Iata ce se preda la seminarele bancheresti, de catre bancheri, spre luminarea magistratilor:

“In societate, in ceea ce priveste bancile si consumatorii, s-au creat baricade si este bine ca judecătorii sa fie de partea bună a baricadei” – partea buna fiind cea a elitelor si nu a poporului, niste coate goale lipsiti de orice cultura financiara.
“Judecătorii, alături de cei care lucrează în BNR, reprezintă elitele din România şi numai cu ajutorul elitelor este posibilă dezvoltarea României” – clar, numai cu poporul vom ramane pe veci o tara nedezvoltata, feudala, niste inapoiati. Inflorirea actuala pe care o resimtim cu totii pana la os, se datoreaza exclusiv elitelor reprezentate de banci si acolitii lor.
” Legile care au fost adoptate in domeniul protecţiei consumatorilor nu trebuie aplicate automat” (se insinua ca acestea nu ar trebui sa isi produca efectele şi ca trebuie găsite metode astfel incat sa nu fie aplicate)- Doamne fereste, ar fi culmea, unde s-ar ajunge daca s-ar aplica legile de protectie a consumatorilor?
„Totodata, a fost deplans faptul ca judecatorii au din ce in ce mai multa treaba din cauza consumatorilor care dau in judecata bancile”- am mai spus ca poporul nu are alta treaba, urat din partea lui.
„Cel mai mult s-a insistat pe faptul că băncile sunt prea importante pentru a da faliment” – poporul poate sa dea, nu e important. Ba mai mult, ar trebui sa se ofere sa plateasca in plus, astfel incat elitele sa se simta pe deplin indestulate. Sa i se ia tot, tot, ce atata libertate, ce atata bunastare. Pe vremea sclaviei si a iobagiei feudale oamenii sa multumeau cu un rand de haine si o bucata de paine si zicea mersi daca traia pana la 40 de ani, acum ne-am ajuns?

Ce speranta mai poate gasi poporul, cu ce sa mearga mai departe in aceasta tara care i-a fost luata? In care este batjocorit zi de zi, calcat in picioare, umilit si jefuit de cei care se autointituleaza „elite”, cei care nu sunt decat o tagma de jefuitori? Speranta ca magistratii nu vor pleca toti urechea la vorbele mieroase ale reprezentantilor BNR si nu se vor lasa imbatati de susurul elitist al limbilor de sarpe beneriste?

Am spus ca ne-ati luat speranta cu fiecare lovitura pe care ne-ati dat-o si ne-ati facut sa va uram. Da, va uram, nu va mai suportam, credem ca sunteti tot ce poate fi mai daunator pe aceasta lume, pradatori fara constiinta. Bancheri si cei care va canta in struna, politicieni si magistrati vanduti, „elite” inchipuite  incremenite in aroganta si lacomie. Dar am gresit. Inca mai speram: sa plecati si sa ajungeti la lada de gunoi a istoriei. Nici asta nu meritati. Acoperiti de dispret. Acoperiti de gunoi. Fara speranta pentru altceva, fara ca vreun om sa-si mai aduca aminte de voi altfel decat cu groaza, ca despre cei care au ridicat statui lacomiei si arogantei amputandu-si constiinta, calcand pe cadavre si au incercat sa ingenuncheze o tara. Pentru profitul lor.

Distribuie articolul in retelele sociale folosind #contrabanci