Statistică dosare soluționate definitiv pe darea în plată. Bucureștiul este favorabil împrumutaților, în timp ce Bihorul rămâne fieful băncilor

Conform datelor existente pe portal.just.ro, situația dosarelor soluționate definitiv pe darea în plată, în temeiul legii 77/2016, este destul de echilibrată la acest moment. Există 32 de soluții definitive favorabile împrumutaților, respectiv 44 de decizii favorabile băncilor/recuperatorilor. Acestea se regăsesc în documentul/link-ul atașat prezentului articol.
Nu este neapărat relevantă această statistică din perspectiva proceselor câștigate de către bănci/recuperatori, din moment ce informațiile de pe portalul instanțelor de judecată arată că debitorii fie nu au îndeplinit condițiile de admisibilitate prevăzute de Legea dării în plată nr. 77/2016, fie notificarea formulată și transmisă băncii de către debitor nu era una conformă.
Soluții favorabile împrumutaților regăsim cu precădere la Tribunalul București, Alba, Călărași, Harghita și Iași, în timp ce Tribunalul Bihor, Arad, Timiș și Mehedinți s-au pronunțat majoritar în favorarea băncilor/recuperatorilor.
Această statistică a fost realizată conform datelor disponibile pe portal.just.ro la data de 06.05.2017.
Puteți utiliza în instanță deciziile definitive. Unele dintre acestea pot fi găsite pe site-ul www.rolii.ro. Pentru a efectua o căutare pe acest site, veți avea nevoie de numărul și data hotărârii. Acestea din urmă le obțineți printr-o simplă căutare a numărului de dosar pe site-ul portal.just.ro.
Vom încerca să actualizăm periodic lista dosarelor soluționate definitiv pe darea în plată.

Statistica-DEFINITIVE-pe-darea-in-plata.xls

Distribuie articolul in retelele sociale folosind #contrabanci