CALUL TROIAN AL BANCHERILOR! ALO, DNA-ul, se aude?

Dle Cătălin ZAMFIR

Lucrurile sunt extrem de complexe, mult mai complexe decât par la prima vedere.
Am văzut încercarea în doi pași care începe sa se coacă la ideea veninoasa introdusa de bănci în urma dezbaterilor cu președenția și anume întoarcerea legii în Parlament pentru introducerea unui prag maximal de aplicare a legii (nu are nicio importanta suma care se vehiculează, deoarece este neconstituțional, creând discriminare intre cetățenii României) iar apoi practic, odată cu reîntoarcerea legii la promulgare, ea va fi declarata neconstituțională. Practic este un cal troian, un cadou grecesc oferit și acceptat de către bănci, capcana în care toți parlamentarii care au votat în unanimitate proiectul de lege nu trebuie și nu au voie sa cada!

Lucrurile sunt complexe și voi explica pe înțelesul tuturor de ce! Fiindcă s-a creat un sistem monstruos la umbra unei umbrele de supraveghere numita simbolic BNR, sistem care a jecmănit poporul român timp de foarte multi ani, prin mai multe metode care au fost mai mult sau mai puțin analizate!

Cea mai des uzitata metoda a fost cea a clauzelor abuzive din convențiile de credit, clauze pe care domnii de la BNR erau prea ocupați ca sa le vadă timp de zeci de ani și care au umplut cu miliarde de euro buzunarele bancherilor. De unde banii? De la poporul român! După ce lumea, tipic românește, s-a trezit în al paisprezecelea ceas, începând sa facă acțiuni în instanta și sa câștige pe banda rulanta, băncile, supravegheate iarăși de aceeași BNR, au decis să implementeze o altă metodă care nu a fost absolut deloc luată în calcul și care de fapt este cea care le dă insomnii bancherilor: metoda externalizării creanțelor, a creditelor mai mult sau mai puțin neperformante, credite însă garantate (cu ipoteci asupra unor bunuri imobile)! Cum s-a făcut acest lucru? Simplu: folosind două instituții profund putrede ale statului roman – BNR și Consiliul Concurentei. BNR știm cum, o sa întrebați de ce și Consiliul Concurentei? Iată de ce: fiindcă cesiunile de credite neperformante au fost făcute cu avizul de neconcurență neloială al acestui Consiliu, aviz dat în 30 de zile de la prezentarea cesiunilor de către bănci împreună cu listele anexa ale creditelor cesionate. Problemele acum încep sa apară, deoarece aceste avize publicate generos pe site-ul Consiliului Concurentei, precum avizul 26 dat în 2014 lui Volksbank România SA pentru cesiunea către Rabon Credit Solutions România SRL și ASSET PORTOFOLIO Solutions, tot SRL, puteau să fie atacate în 30 de zile de către orice persoană interesată! Bineînțeles, dacă ar fi știut… Dar de unde sa știe debitorii, ale căror creanțe au fost cedate, dacă nu au fost înștiințați niciodată sau au fost înștiințați la 2-3 luni distanță, tocmai pentru a nu putea periclita sau pune în pericol metoda externalizării implementata de SISTEM?

Distracția este mare deoarece prin aceste metode ies la iveala marile spălări internaționale de bani pe care băncile le fac păgubind împreună cu executorii judecătorești debitorii în sensul ca se procedează astfel:

1. Debitorul a achitat săracul creditul în CHF pana a explodat cursul și nu a mai făcut fata rămânând restanțier.

2. Banca a declarat scadent creditul, l-a băgat în executare silita la un executor judecătoresc cu care lucrează în mod curent.

3. Executorii au scos niște evaluări mult subevaluate, prin evaluatori anevar angajați de executor.

4. În loc sa mai facă dare în plata si sa adjudece imobilul, băncile încep operațiunea de externalizare deoarece altfel intra bunul în contabilitatea băncii și, drept urmare încep sa plătească statului roman taxe, impozite sau, și mai rău, impozit pe profit în cazul vânzării ulterioare. Si atunci ce fac? Vând la preturi de nimic portofoliile de credite neperformante către diverse fonduri de investiții obscure cu sediile în paradisuri fiscale sau către srl-uri cu asociați firme de tipul off-shore în spatele cărora se afla tot băncile! După care bunurile sunt executate elegant, banii intra în acele societăți și sunt externalizati fără sa îi întrebe nimeni de sănătate, în timp ce debitorii rămân datori pe viata la acele fonduri de investiții sau srl-uri de apartament!

Bineînțeles, exista și varianta foarte des întâlnită până la aceste cesiuni de creanță, respectiv înstrăinarea bunului la valori subevaluate de către executorii judecătorești (cazul Dorina GONȚ este de notorietate în cazul Volksbank România SA), debitorii rămânând datori pe viata la bancă deși au plătit multe rate și au și pierdut imobilul aflat în garanție reală la bancă. Aici dacă se anchetează cine sunt grupurile organizate care au cumpărat imobilele foarte bune la valori foarte mici de la executorii judecătorești se ajunge la două mari găști: gașca executorilor și clienților lor, precum și gașca directorilor din bănci și a rudelor acestora!

Deci, așa cum am mai spus și repet, LEGEA DĂRII ÎN PLATĂ este extrem de deranjanta pentru SISTEM fiindcă le pune mari probleme de creare a unor profituri artificiale și de externalizare a lor. De fapt le pune pe butuci acest eșafodaj creat pentru devalizarea poporului român, a statului român și chiar a băncilor înseși deoarece în bănci lucrează oameni organizați în grupuri și găști!

LEGEA DĂRII ÎN PLATĂ este, și o spun cu toată responsabilitatea , singura soluție pentru stoparea acestor rechini!
Bineînțeles, trebuie, după părerea mea, inițiată o anchetă parlamentară unică după 1989, cu privire la aceste practici ale băncilor, fiindcă dacă puneți pe hârtie cifrele o sa va ia durerea de inimă. Profiturile sunt imense și intră în alte conturi decât cele ale băncilor, nefiind impozitate deloc! De ce? Fiindcă SISTEMUL gândit și creat de ei asa a fost conceput!
Orice început are și un sfârșit, indiferent ce cred oamenii, însă nu trebuie sa cădeti în capcana întinsă de BNR privind introducerea acelui prag maximal care va arunca legea în neconstituționalitate.

Spor și prosperitate!
Sa va ajute bunul Dumnezeu în demersurile dumneavoastră!

Michael G.

Distribuie articolul in retelele sociale folosind #contrabanci

7 comments

  1. Nu este corect nici faptul ca vor sa se aplice doar creditelor imobiliare din cate am inteles, dar cei cu credite de nevoi personale care au garantat cu ipoteca de ce sa nu beneficieze de aceasta lege? Nu au platit si ei dobanzi dublate abuziv din 2010 ? Nu au suportat si ei cursul hipervalorizat al francului pe langa dobanda de 11,87%? Vi se pare o practica corecta din partea unor banci care se vor profesoniste? De ce sa se faca discriminare? Sa lase legea asa cum a fost ea conceputa initial pentru ca este adresata oamenilor care sunt disperati ca nu mai pot plati la zi ratele si nu pot negocia deloc cu bancile care doar se prefac ca doresc negocieri individuale. Daca sunt doar vreo 3000 de restantieri de ce se tem bancile? Sau stiu cumva ca nu au fost parteneri corecti si se sperie de ce ii asteapta din partea celor care sunt cu ratele la zi?

  2. Asta e adevaratuĺ motiv pt care legea asta i-a scos din sarite pe bancheri care sunt in stare de orice , sa calce pe cadavre deja este veche expresia.

  3. Este incredibil ce se poate intampla in Romania . Parca am fi intr-un stat de mana a treia. De asta le este frica bancherilor ca vor trebuiia sa plateasca impozite pe locuinte plus alte costuri. Foarte bun articolul.

  4. Un articol care a pus punctul pe “i”. Mai trebuie citit si de cei care sunt cu adevarat patrioti, care mai cred ca suntem un popor ocrotit de Dumnezeu. Ceea ce se intampla e un adevarat genocid asupra poporului roman, asupra tinerilor exilati fortat din propria tara. Se doreste o tara fara popor, doar pt ca e frumoasa si bogata si nu gasesc alte metode de exterminare? In tara asta sunt numai corupti? Ceausescu a fost impuscat pt mai putin de atat. Nu am credite, dar sunt in asentimentul tuturor celor ce lupta prin orice mijloace impotriva acestui sistem corupt. Sora mea are un credit ipotecar OTP si stiu foarte bine prin ce trece; zi de zi traiesc sentimentul de frustrare, de neputinta, de furie ca nu pot face nimic pt ea, pt copiii ei minori (in afara de a-i achita lunar o cota parte din rata pt a nu ajunge la executare). Am devenit sclavii bancilor. Merg pe strada si nu-mi pot crede ochilor ce vad. Oameni stresati, nervosi, tristi, lipsiti de dorinta de a mai trai intr-o tara in care nu mai exista cel mai elementar drept, stabilit prin constitutie, DREPTUL LA VIATA.

  5. oameni buni, magariile astea trebuie stopate…am citit astazi ca parlamentul va audia conducerea BNR ,in ceea ce priveste amenintarile cu DNA….poate se autosesizeaza DNA,cum a facut de atatea ori,sa intre si peste caracatita asta bancara, sa putem trai in tara asta si s-o iubim (,dar care nu ne iubeste) ,sa putem sa ne crestem copii,sa le oferim ce-si doresc si sa nu mai fim scavii bancilor!

Comments are closed.