Scrisoare deschisa presedintelui Klaus Iohannis

Tupeu maxim… Oare mai încape multă aroganță?

„Ca presedinte, trebuie sa spun totusi cu sinceritate ca astept mai mult de la functionarea mecanismelor europene. Imi doresc de la UE mai multa coerenta, mai multa viziune si mai multa strategie. Proiectul european nu e un simplu slogan, si UE nu e un set de mecanisme birocratice. Imi doresc un management mai eficient la nivelul institutiilor europene, o mai buna planificare si mai multa rigoare in ceea ce priveste agenda europeana”.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/iohannis-imi-doresc-de-la-ue-mai-multa-coeren-a-romania-i-i-men-ine-obiectivul-aderarii-la-schengen_1870413.html#ixzz3xs34oUKv

Hai să-ți spun și eu acum, tot cu sinceritate, dar nu ca președinte, ci ca împrumutat:

Mă mir cum de nu ți-e rușine să vorbești. „astept mai mult de la functionarea mecanismelor europene”… Că mecanismele românești funcționează, nu? Parlamentul României merge bine, nu? Guvernul ne duce pe „înalte culmi de civilizație și progres”, nu? Președinția răspunde cetățenilor și se implică, nu? Se implică în plimbări peste mări și țări… Justiția ne merge, nu? O decizie la un complet, altă decizie complet diferită la alt complet. Și din situația asta tu vorbești de coerență? Pe ce lume trăiești, mister Iohannis? Ieși in România și încearcă să ai de-a face cu o instituție de stat, cu o administrație locală… Cu o bancă… Coerență, viziune, mai multă strategie? Dar tu ai vreo strategie pentru amărâții ăștia care te-au pus în fruntea lor? „Proiectul european nu e un simplu slogan” – te-aș fi dat afară urgent pe ușă afară să fi fost președinte de țară europeană cu economie dezvoltată. Cum e proiectul tău de Românie a lucrului bine făcut? O Românie în care oamenii ard ca niște torțe în cluburi. O Românie în care autorstrăzile pleacă la plimbare… O Românie din care românii fug pe capete unde văd cu ochii… O Românie în care împrumutații se sinucid… O Românie în care face legea o bancă. Nu ți-e rușine să vorbești despre sloganuri? Pe sloganuri ți-ai construit campania și naivii au mușcat. Acum, și-ar tăia jos mâna cu care te-au votat…

„UE nu e un set de mecanisme birocratice”… Mergi tu la o primărie să ceri vreun act… Sau fă-ți un act în România. Și vorbim după aia de mecanisme birocratice.

Management mai eficient, îți dorești tu… Dar pe cine interesează ce îți dorești tu? TU nu vezi ce vocabular de dictator ai? TU – TU – TU. Cine te crezi tu de fapt? Vreun „führer” modern?

Pe zi ce trece ești tot mai hulit, tot mai detestat. Schimbă-ți atitudinea, sau vei fi schimbat! Tot cu sinceritate…

Un român care a avut încredere în tine și-a constatat că nu ești diferit de foștii! Ba mai mult, ești de o aroganță maximă.

Distribuie articolul in retelele sociale folosind #contrabanci

6 comments

 1. Vorbeste aroganta omului care a..muncit..mult ..si are bani din meditatii…rupt 100% de realitatea vietii cotidiane romanesti.
  Da poate asa ne trebuie sa avem conducatori fara coloana verticala, nimicuri in istoria vremurilor.
  Si a fost o mare aunare in 1989…ce a a urmat a fost liber la furat…si au venit pe rand un comunist batran un profesor care nu credea ca va invinge sistemul, un marinar betiv si golan si bomboana de pe coliva un arogant care nu stie ce este failia cu copii.

 2. Desi l-am votat cu speranta, mi-e greu sa mi-o mentin. Perioada de acomodare a trecut de vreo 3 luni…dupa mine. A avut cel putin doua ocazii – picate din Cer, nu ca ar fi facut el ceva pentru ele – , sa schimbe radical motivatia si sperantele poporului astuia cocosat de apasat, macar prin discurs si o semnatura! Dar … a plecat la plimbare si a ramas “in tabara oamenilor cu ochii la bani”. Doamne, cat as vrea sa gresesc!!!

 3. Asa vedem lucrurile si noi, ca si tine d-le semnatar al acestui excelent articol.
  Din pacate.
  As fi dorit sa te pot contrazice. Dar ai pus punctul pe “i”. Am votat din nevoia de schimbare in mai bine. Sloganurile sunt necesare, nu intotdeauna suficiente, dar in cazul lui Iohanis se pare ca au ajutat romanii sa isi doreasca sa il creada… Doar din disperare…

 4. Tatucu’ nostru care esti din Sibiu,

  Am convingerea deja -nu impresia-,ca plutesti sau traiesti intr-un palat de clestar…Pai ,mai Klaus , tata, de-abia esti in clasa pregatitoare in relatia cu organismele europene , si vorba unui consibian de-al nostru de iscaleste mai sus, tu nu ti-ai facut temele pentru acasa si vrei sa mergi la olimpiada?!!..INtra inapoi in casa , hai sa facem frumos la noi , sa punem ordine in dezordine, sa aerisim incaperile , schimbam apa la flori si in acvariu , sa-l scoatem la tabla si pe Mugurel , dam o tura si prin organele de justitie care se amana intre ele , si apoi abia dupa aceea ne dorim schimbari prin europa… Si inca ceva care te va ajuta la teza: ia un carnetel(sau in ziua de azi un smartphone),treci pe la presedintele POloniei si iti incepe el randurile de la capat si tu completezi apoi pana la sfarsit:FRANC MARE DE MANA , franc mic de tipar…Verstehen Sie , Herr Präsident ?

Comments are closed.