Volksbank-Banca Transilvania: Mail intern care demonstrează un comportament ticălos și imoral, transmis în perioada de conversie a creditelor din franci în lei

În plin proces de conversie a creditelor din franci elvețieni în lei, unul dintre șefii de departamente din cadrul Volksbank (păstrat ulterior în funcție de către Banca Transilvania) a transmis către managerii regionali un e-mail în data de 27 iulie 2015, ora 20:45, prin care le punea în vedere „ficiorilor și ficioarelor” din bancă să identifice în orașele mai micuțe dacă există preoți, doctori sau primari care s-au opus semnării ofertei de conversie lansată de către bancă, pentru că aceștia având o influență asupra comunității, ar putea să îi determine și pe alții să nu semneze conversia cu Volksbank-Banca Transilvania. Cităm: „să ne contamineze alte zeci de persoane!”

În același mail se precizează ca banca nu caută avocați ca formatori de opinie, aceștia fiind „o altă mâncare de pește și vor fi gestionați în cu totul alt mod”. Oare care ar fi acel alt mod?

Sigur, mai departe, se menționează că un om mai cu „grade” din bancă ar trebui să se deplaseze la fața locului și să îi schimbe formatorului de opinie care este „încopitat” (adică medicului, primarului, preotului etc) percepția asupra ofertei de conversie. Banca consideră că dacă respectivul medic, primar sau preot este convins să semneze oferta de conversie, atunci aceștia ar putea să determine și alte persoane să semneze conversia cu banca.

Nota publicației:

Vă mărturisim că nu credeam că este posibil să existe o asemenea directivă într-o bancă. Asta arată cât de jos pot merge instituțiile de credit pentru a-și vedea interesele și obiectivele atinse. Termeni precum „contaminare”, „încopitat”, „plaja de clienți” și „formator de opinie” sunt de natură a sublinia „comunicarea” din cadrul băncilor, dar și comportamentul ticălos și imoral al bancherilor.

 

Distribuie articolul in retelele sociale folosind #contrabanci