Vreau sa ma trezesc din acest cosmar!

Vreau sa ma trezesc din acest cosmar! Dintr-un cosmar care se tranforma intr-un film de groaza!!! Un film plin de monstri, de balauri si de prezicatori ai viitorului. Astept legea darii in plata. O astept desi s-ar putea sa nu ma mai salveze de la executare. O executare pe care nu mi-o doresc, impotriva careia voi lupta pana la moarte, indraznesc sa spun.

Am facut un imprumut la banca pentru a-mi cumpara o casa. Un apartament. Si l-am cumparat ! Dar cu ce pret? Dumnezeule, cu ce pret! Ma doare sufletul de fiecare data cand imi amintesc de sumele enorme date la banca. Ma aflu in situatia de a fi executata ! Stiu ca voi ajunge in strada cu doi copii minori. Stiu, totodata, ca tara asta este la fel de corupta precum e banca de la care am luat imprumutul.

De cand exista aceasta lege se vorbeste despre noi, cei cu CHF, in numere. Nu suntem numere. Suntem oameni care traim (cei care mai traiesc) si isi duc traiul cu greu. Nu suntem niste cifre pe care le stergi si apoi le rescrii. Un om, daca s-a sinucis, mai poate fi inviat? Cred ca BNR-ul nu este Dumnezeu sa ii poata invia. Pare-se, insa, ca este Dumnezeul bancilor !

Banci, acele banci care fura terorizeaza si ucid! Banci criminale! Banci care invrajbesc. Banci carora nu le pasa de nimeni si de nimic.

Ma simt de parca as fi intr-un razboi! Un razboi de-a dreptul sangeros! Banca este inamicul care vine pregatit cu toate armele. Mereu are cate o bomba ascunsa pe undeva. Bomba pe care o arunca si exact ca intr-un razboi, nenoroceste vieti. Femei, barbati, copii, femei gravide! Si daca nu ii omoara, ii fac prizonieri pe viata. Sclavi printr-o simpla poprire pe salariu! Un razboi in care soldatul e singur impotriva armatei inamice! Soldatul se taraste printre transee, iar in cele din urma isi da ultima suflare!

Cosmarul asta se transforma intr-un genocid. Nimeni, dar absolut nimeni, nu ia in calcul ca acum bancile se vor pune pe capturarea prizonierilor. Vor face executari in masa. Executari silite! Vor face popriri! Iar dintr-un salariu minim pe economie, sa zicem 750 ron, inseamna ca banca si-ar lua 300 ron, aproximativ. Dupa cum spuneam, ca in razboi! Prizonierii bancilor si ai propriilor noastre dorinte.

Imi amintesc cum in copilarie ma uitam la filmele cu Hitler. Mi-a ramas in minte imaginea unui om dur, nemilos si fara scrupule. Exact ca si bancile. Coincidenta stranie, nu? Hitler=uciderea in masa a evreilor, Banci= ucidererea in masa a sperantelor noastre, responsabile de sinuciderea celor depasiti de situatie.

Se pare domnilor bancheri ca tineti mult la scaunele voastre! La tronul Regatului BNR. Stiti ca la final chiar si cel mai puternic rege moare? Culmea, de cele mai multe ori, ajunge tradat de supusii lui…

Va intreb acum: va e usor sa intrati peste om in casa si sa il dati afara? Sa il lasati fara un acoperis deasupra capului? Mie asa mi se pare! Mi se pare ca bancherii si cei care tin cu dintii de rautatile lor sunt ca un iceberg! Gheata! Rece! Frig! Ger! In loc de inima, cred ca exista o piatra, un bolovan plin de ranchiuna si plin de reavointa!

Legea asta a devenit inamicul numarul unu al bancilor! De ce? De ce nu putem fi mai umani? Cat e de greu sa fi bun? Stiti cumva ce sentiment placut va incearca atunci cand ajutati pe cineva? Mda, imi retrag intrebarea, bancile nu ajuta… Bancile santajeaza, bancile ameninta, bancile te stigmatizeaza.

Tara aceasta este condusa de interese meschine. De politicieni, dominati de interese ascunse. Insa, pentru mine e tot mai clar ca Banca Nationala a Romaniei conduce din umbra totul!!!! De ce? Sunt absolut convinsa ca daca BNR ar fi zis: da, e o lege ok, care ajuta persoanele depasite de situatie, legea ar fi trecut.

Inchei, prin a va spune doar atat, nu mai e America tara tuturor posibilitatilor, ci Romania. Romania, tara tuturor posibilitatilor!

Autor: Andreea C.

Distribuie articolul in retelele sociale folosind #contrabanci