ATI VRUT STUDIU DE IMPACT! POFTIM!

Deputatul Daniel Zamfir, initiatorul legii:

 • Ni s-a cerut un studiu de impact. Va prezentam un studiu de necesitate pe care l-am facut (urmeaza un filmulet care se deruleaza pe ecranul din sala, cu cazuri de romani care s-au sinucis din cauza bancilor)
 • Romania a fost doliu national si a cazut si un guvern. Eu va intreb sincer: Sunt peste 30 de cazuri de oameni care si-au luat viata, nu credeti ca Parlamentul trebuie sa adopte o lege care sa-i ajute pe oameni astfel incat sa nu-si mai ia viata?” – sursa: hotnews.ro

Si acum STUDIU DE IMPACT – asupra debitorului, ca de studii de impact numai pentru a sustine niste teroristi financiari, ne-am saturat:

 • cumparat apartament in anul 2007, prin credit ipotecar la BANPCOST (mr. CEO, „FUCK THEM” iti aminteste de ceva? Prietenii stiu de ce!) – imprumutatul avea nevoie de 28.000 euro, ca sa cumpere un apartament cu 43.000 euro. Omul avea 15.000 euro avans, apoi, pentru diferenta, s-a dus la banca. Una din cele mai ordinare din piata, prin modul in care si-a tratat clientii de-a lungul relatiei contractuale: Bancpost! Desigur, Bancpost l-a asigurat pe viiotorul debitor ca are cea mai bengoasa oferta pt el – creditul in CHF, cea mai stabila si mai sigura moneda din galaxie! Asadar, omul, de buna credinta si naiv, fara a mai fi fost vreodata in contact cu camatarii versati din breasla celor cu costume de firma si ceasuri de enshpe mii de euro, a acceptat marul otravit atat de frumos impachetat de ofiterii de credite si si-a luat un credit de 46,500 CHF (echivalentul a 95.092 lei la cursul leu/chf de la data acordarii) pe o perioada de 33 ani.
 • pana in luna iunie a anului 2015, omul platise deja 28.795 CHF (96.948 lei – practic achitase soldul in lei, nu???) din care, surpriza: 908 CHF comision de administrare, 24.782 CHF dobanda si NUMAI 3113 CHF sold!!! Dupa atata plata (practic in lei omul a platit mai mult decat i s-a dat ca imprumut, nu?) se uita omul sa vada ce sold mai are: 43.264 CHF, adica, la cursul leu/chf din iunie 2015, 188.111 lei (desi imprumutase 95.092 lei pentru care deja a platit in 8 ani de zile 96.948 lei), respectiv 41.370 euro (desi initial se imprumutase cu 28.000 euro). Ei bine, apartamentul pe care l-a cumparat, valoreaza acum cca 26.000 euro, aproape jumatate din soldul pe care-l mai are de platit (dar si francul s-a dublat, sic!). Deci, nu poate refinanta pentru ca valoarea soldului depaseste cu mult pe cea a imobilului, iar ca sa accepta oferta bancii de conversie in (multi) lei, FARA NICIUN DISCOUNT, ar insemna sa se supraindatoreze din nou, practic sa cumpere acum cu 41.370 euro un apartament care valoreaza 26.000 euro. Pai cine mai este prostul acela, dle Bogza… Isarescu… Cinteza… Oprescu…??? Oamenii s-au trezit si nu mai accepta sa le dati in continuare tunuri! Ramaneti voi cu un apartamentele. Pentru ca in cazul in care amaratul debitor este disponibilizat, Bancpost l-ar executa, l-ar termina practic, urmarindu-l si punandu-i poprire pe venituri pana la stingerea creantei. SI NU AM AMINTIT NIMIC AICI DESPRE CLAUZELE ABUZIVE DIN CONTRACTUL ACESTUI IMPRUMUTAT, DESPRE MODUL MARSAV IN CARE BANCA I-A MARIT MARJA DE LA ZERO LA 8%, ETC ETC…CONCLUZIA? BANCA L-A INSELAT PE BIETUL OM! Contractul de credit a fost intocmit in asa fel incat TOATE RISCURILE SA FIE PUSE IN SPINAREA IMPRUMUTATULUI, cand omul a cerut restructurare, i-ati bagat pe gat o marja marita, altfel nu i-ati fi acordat restructurarea, raspundeti la sesizari cand aveti chef si dati raspunsuri preconcepute, de tip sablon, ANPC-ul a dovedit ca sunteti hoti, iar acum vine Cinteza si spune ca este scarbit? Cat tupeu ordinar…Domnilor bancheri, va ajunge acest studiu de caz? Sau mai doriti si altele? Acestea au fost afacerile pe care le-ati conceput si le-ati derulat voi sub supravegherea BNR-ului isarescian, nimic altceva decat niste acte ticaloase de camatarie organizata si… cu acte.Tot voua va este scarba? ORDINARILOR! Lasati poporul sa fie liber si tineti-va acum casele, devalorizate! Daca n-ati vrut sa impartiti echitabil povara riscului valutar si a dobanzilor modificate conform politicii voastre nesimtite – despre care ati mintit cu nerusinare ca nu va exista – pastrati acum apartamente care nu mai valoreaza nici jumatate din unele solduri ale debitorilor! Si spalati-va cu ele pe cap!Cu banii pe care vi-i dau acum oamenii pe niste rate umflate in mod artificial, ei pot sta in chirii de lux – ca si-asa i-ati acuzat ca s-au lacomit si au vrut lux! Iar voi apucati-va de afaceri imobiliare!

  Acest imprumutat nu va arunca cheile pe masa Bancpost din Ferari, bancheri marsavi ce sunteti, ci dintr-o masina care acum intra la programul rabla, cu defectiuni tehnice si ruginita! Nu valoreaza nici macar o mie de euro, manipulatori ordinari!

  Salutari CEO-ului grec!

Distribuie articolul in retelele sociale folosind #contrabanci

9 comments

 1. Articolul relatează un Adevăr crunt, o dramă generalizată a Debitorului din România care, odată prins în capcana Creditorului mârşav, este pur şi simplu dezbrăcat de 2 drepturi fundamentale prevăzute de Constituție: întâi de toate, dreptul de ‘a supraviețui ca ființă socială’ si, în al doilea rând, de ‘a fi liber’!

  Şi eu mă întreb al cui este acel Ferrari, dacă nu al marilor bogați ai României?!

  Băncile aberează înfuriate, dar le spun şi eu că “e bine” şi că “vor trăi şi mai bine” fiindcă, de la atâtea ‘Chei’ pe care le vor primi pe masă, pot încerca sa-si înoiască parcul auto cu Ferrari cu banii luați de pe miile de Chei ce le pot vinde la fier vechi!!!

 2. Exista o solutie pentru banci. Am facut un studiu de impact. Pot introduce aceste locuinte (cele obtinute prin dare in plata) intr-un circuit de locuinte cu chirie modica pentru cei care nu isi permit sa plateasca o chirie la pretul pietei. Ar putea arata ce fac pentru comunitate.

 3. Perfect adevarat!!!Ma regasesc pe deplin in aceasta speță!Am imprumutat echivalentul a 35 000 euro in2007, iar acum am de platã cam 50 000 euro.Asta dupa ce am platit toti anii.Iar dupa patru restructurari,dobanda initiala 4,75 iar marja 2,25,ma trezesc acum cu o dobanda de 6,4 si o marja de 7.6.Iar domnii bancheri imi spun ca nu se poate scadea nimic,doar sa accept oferta lor de conversie,pe care cu totii o stim.Ei bine domnilor bancheri de la bancpost cu b mic,sa vedem acum daca se va putea negocia ceva!Va urma!!!!

 4. Dl Cinteza vorbește de Ferrari când 800 mii de familii plătesc toți banii câștigați către banca, renunțând la cheltuieli pe educație, îmbrăcăminte, chiar și mâncare și sănătate.
  Pentru ce face el aceasta manipulare sadica? Ce poate justifica acoperirea dramelor si mizeriei din viața a sute de mii de familii din România?
  Ferrari a devenit un cuvânt de batjocura, spus cu emfaza de bancheri celor pe care îi arunca în sărăcie crunta!
  “Ti-ai luat Ferrari, săracule! Vrei sa îl dai înapoi?!…”
  Dl Cinteza vorbește de Ferrari… În Parlamentul României! Și o amenință cu DNA!…
  DNA-ul cui?

 5. Nu vorbiti fara sa stiti sunt oameni care au luat apartamente scumpe in centrul Bucurestiului in loc sa-si cumpere pe la margine. In plus prostia si naivitatea se plateste in democratie domnilor.

  1. Pe cine plagiezi, stimabile? Parerea mea e ca atunci cand folosesti cuvintele altora, tu insuti demonstrezi ca esti un prost fara creier. Sau, daca ai un creier, e defect.

  2. Imi cumpar casa exact unde vreau eu, prietene, daca boii aia de la banca au considerat ca sunt eligibil.
   Democratie nu inseaman escrocherii bancare doar, ci inseamna si protectia consumatorului. Si conform unor normative europene, activitatea a cel putin 7 banci mari din Romania ar fi trebuit suspendata pt practici comerciale incorecte. Problema noastra e ca avem un ANPC de doi lei, care nu e in stare sa le aplice pt ca-i tremura chilotii de frica bancherilor!
   Daca nu stapanesti subiectul, canta la alta masa!

Comments are closed.