Bănci, BNR, Guvern, Politicieni: voi chiar nu aţi înţeles nimic din strigătele debitorilor?

Trec anii şi legea dării în plată este tot în dezbateri. Și noi plătim, plătim, plătim, suntem executaţi silit şi apoi plătim, plătim, plătim. Până la moarte și după! Ca să aveţi voi gulerele albe, ca să aveţi voi sponsorizări de 50.000 de euro pe lună pentru o comisie care “rezolvă” 5 dosare de la înfiinţare, ca să aveti voi un as în mânecă la electorale, ca să aveţi voi motive să vă justitificaţi incompentenţa ca tehnocraţi. CA SĂ AVEȚI VOI, NU NOI! CA SĂ VĂ ÎNDESTULAȚI!

Vorbiţi despre dezastrul din sistemul bancar zi şi noapte, despre apocalipsa pentru tinerii acestei ţări. Păi cine ne obliga să trăim apocaliptic?  Voi ne obligați! Asta faceţi voi acum, băncilor criminale: asasinaţi oamenii, destrămaţi familii, distrugeţi destinele unei noi generaţii – copiii noştri. Toate astea ca să aveți acum, azi, un profit garantat. Ca să aveți, azi, maşini de lux. Ca să aveţi, azi, gulerele scrobite şi rânjetul sfidător. Nu vă pasă de viitor şi de tineri, ci doar de viitorul vostru şi de buzunarele voastre pline.

Minţiţi, bancheri, privindu-ne în ochi. Și nu înţelegeţi, se pare, ceea ce noi toţi, plătitorii de rate colosale,  strigăm de atâta timp:

 • NU vă respectaţi clienţii şi refuzaţi orice cale de comunicare cu ei, preferând reclamele prin ziare ca formă de informare şi nu discuţia client – banca! Faceți reclamă anti legea dării în plată în formă de ferpar și răspândiți MINCIUNI STRIGĂTOARE LA CER ca să asasinați viitorul propriilor voștri clienți!
 • ABUZAȚI, ABUZAȚI, ABUZAȚI prin contracte meşterite special ca să vă acoperiţi voi riscurile și eventualele pierderi cu preţul vieţii şi sănătăţii clienţilor voştri.
 • 11 din 12 clienţi NU MAI AU ÎNCREDERE în voi, bancheri „profesionişti”, iar voi nu daţi doi bani pe această valoroasă componentă a relaţiei client-bancă: încrederea!
 • Nu vă mai crede nimeni când oferiţi o soluţie unui debitor, pentru că ştiu toţi că sunt mere otrăvite, împachetate frumos şi servite cu sete de sânge.
 • Aţi făcut cel mai murdar şi nedrept lobby împotriva unei legi care echilibrează balanţa debitor – bancă şi care protejează debitorii de hoţia voastră. Şi incă mai faceţi asta, alegând manipularea, minciuna şi dispreţul ca arme de luptă.
 • Nu mai aveţi nici cea mai mică şansă de a repara ceva în relaţia cu debitorii, negaţi realitatea cruntă, aceea că s-a ajuns aici din cauza incompetenţei şi a lăcomiei voastre.

Veţi înţelege însă în curând….

Minţi BNR, când declari, prin intermediul vocilor „respectabile”, că tu ai salvat ţara asta de atâtea ori şi că îţi îndeplineşti menirea de a ţine stabile preţurile! Am strigat, am reclamat, am dat ortul şi tu, BNR, Mugur Isărescu si consilierii şi viceguvernatorii şi mai marii-supraveghetorii, NU AȚI ÎNTELES că:

 • aţi participat activ la abuzurile făcute de bănci asupra clienţilor şi nici măcar nu aveţi bărbăţia să recunoaşteşti că aţi garantat o fraudă.
 • aţi participat activ la transformarea leului într-o pisicuţă răpciugoasă şi nu aveţi bunul simţ să vă recunoaşteţi eşecul.
 • aţi aruncat vina pe legea dării în plată pentru tot dezastrul din sistem, cu preţul debitorilor care v-au plătit pănă acum hoţiile şi incompetenţa.
 • aţi dezinformat cu bună ştiinţă şi rea-credinţă „tinerii” care îşi doresc, aşa cum şi noi ne doream, o relaţie corectă cu banca, încurajând practici cartelare şi perpetuarea abuzului.
 • aţi terfelit tot ce înseamnă ideea de profesionalism în domeniul bancar

Veţi înţelege însă în curând….

Minţi, domnule Cioloş, ca prim ministru tehnocrat, că interesul tău este poporul român. Se pare că nici tu nu ai înţeles că:

 • Suntem cetăţeni plătitori de taxe şi impozite, suntem clasa muncitoare care contribuie direct la veniturile guvernului pe care tu le aloci din pix, noi din sudoare.
 • Ai o instituţie în subordine numită ANPC , care se ocupă de branză cu E.coli şi cornuri expirate, dar este incapabilă să pună în aplicare decizii în instanță definitive. Iar tu îi veghezi şi garantezi pentru eficienţa lor.
 • Refuzând orice întâlnire cu debitorii, deşi public declari că te interesează soarta lor, nu faci decât să te adaugi pe lista coruptibililor care au condus Guvernele României.
 • Preluând mot-a-mot placa băncilor cămătare, te transformi chiar tu într-un călău al tuturor.
 • Legea dării în plată nu este dezastrul băncilor, nici al viitorului. În condiţiile de acum, fără această lege, viitorul este distrus.
 • Nu mai suportăm să fim conduși de portavocile FMI și ale băncilor străine. Asta ești, Guvern tehnocrat: un instrument antinațional, pus să ne distrugă.

Veţi înţelege însă în curând….

Politicieni, voi, cei care vă asumaţi amendamentele băncilor, voi, cei care negociaţi legea dării în plată de parcă aţi fi în piaţă, la tarabă, voi, cei care vă lăsați cumpăraţi de bancherii însetaţi de corupţie şi bani,  VIN ALEGERILE.

Știţi voi care sunteţi, printre  PSD-işti mânjiţi de culoarea banilor câştigaţi uşor! Vă vedem! Nu sunteţi pierduţi în mulţimea de parlamentari doritori de mandate. Nu ați reușit să vă ascundeți. V-am informat, pe email sau sms, v-am strigat la marşuri şi proteste, v-am pus pe lista neagră la alegeri. Daca voi credeţi  că negocierea asta a unei legi care ne protejează şi asumarea unor amendamente dictate de bănci vor trece nepedepsite la alegeri, vă înșelați. Dacă voi credeți ca tergiversarea acestei legi va trece nepedepsită, vă înșelați. Fiindcă băncile ne-au luat viața iar voi ne-o luați încă o dată! Asta nu va rămâne nedepsit.

Veţi înţelege în curând….

Grupul Clientilor cu Credite în CHF nu tace, nu se ascunde. Suntem mai hotărâţi ca niciodată după ultima amânare a legii dării în plată. NU mai acceptăm bătaia voastră de joc. Nu am acceptat abuzul, dar de acum am declarat razboi abuzului! Nu mai acceptăm negocierea ca la piaţă cu viețile noastre!

Legea are o formă, agreată şi votată aproape unanim în forma iniţiala. Este la reexaminare, iar voi impuneţi amendamente  fără să vă pese de viaţa oamenilor?

Vă mai acordăm o ULTIMĂ amânare, până marţi. Ședința de la Comisia Juridică a Camerei Deputaților. O ultimă zi de dezbatere şi de corectare a greşelilor de amendare a legii. Nu vrem plafon, nu vrem discriminare, vrem creditele de nevoi personale cu ipotecă SA FIE INCLUSE în lege. Sunt 163000 x câte vieți cu care vă jucați? 400000? 500000? Fiindca un credit înseamnă un OM și cei de lângă el!  Alegeţi ce destinaţie trebuie să aibă creditele după cum vă dictează băncile? Credite acordate nelegal? Ce vină au oamenii? Vina este a băncilor și va fi a voastră! NU vrem alte amendamenete în afară de cele propuse de iniţiator la prima dezbatere după reexaminare.

Miile, zecile de mii de mailuri ale noastre nu v-au lămurit?

Mesajele noastre nu v-au spus nimic?

Mitingurile noastre n-au însemnat nimic pentru voi?

Pichetările nu v-au scos din confortul birourilor scumpe?

Marsul nostru nu v-a trezit la realitate?

Scrisorile noastre, memoriile noastre nu au ajuns la conștiința voastră?

Sinuciderile din cauza băncilor nu vă infiorează?

Veţi înţelege curând că aşa nu se mai poate. Nu mai rezistăm. Nu mai aşteptăm. Nu mai amânăm nimic. Vom schimba totul, cutremurând lumea. Veți vedea! Incă mai puteţi să râmâneţi cu capul sus, încă mai aveţi şansa să faceţi ce e drept. Treziți-vă acum!

Să se facă dreptate de-ar fi să piară lumea!

Distribuie articolul in retelele sociale folosind #contrabanci

4 comments

 1. Dreptate sa fie, de ar fi sa piară lumea!
  Mai nou ma trezesc in fiecare dimineață cu gândul ca tara asta e furata de atatia ani. Ma gandesc ca nu se schimba nimic in bine si noi tot speram, dar nu facem nimic. Tocmai de aceea mi-am propus sa nu mai fiu unul care nu face nimic! De aceea zilnic am sa ma implic in ceva ce va arata cat, putrezi sunt cei care acționează impotriva semenilor, impotriva celor pe care de fapt ii reprezintă. Am sa lupt fizic, virtual si in special ideologic, chiar daca cu asta voi murii!

 2. Forta GCCC in viitorul apropiat o sa-si spuna cuvantul !!! Nu o sa scape nici unul: bancher, parlamentar, bnr-ist, anpc-ist. Implicati-va oameni buni ACUM, AICI, implicativa in primul rand pentru copii vostri si apoi pentru voi. Am spus-o mereu: Indolenta si nepasarea naste monstrii !!! Nu-mi pot imagina ziua in care copilul meu ma va intreba: “Tu, tati, n-ai facut nimic sa opresti abuzurile” ???

 3. Intrebare este: cum sa ne implicam? ce sa facem? Haideti in strada ! Haideti sa facem ceva! cat mai dormim? cat mai acceptam??? pana cand plecam capul??? AVEM nevoie de un LIDER ! Sunt convinsa ca este cineva care se incadreaza… asadar… trebuie sa ne unim si sa alegem un lider. Spuneti unde si cum si cand !

Comments are closed.