DOMNULE PRESEDINTE IOHANNIS, CETATENII VA CER SA VA TINETI DE CUVANT

Romania ALTFEL incepe acum. Promulgati “Legea Darii in Plata”!

Stimate domnule Presedinte Klaus Iohannis,

Debitorii romani impovarati de jugul sistemului bancar romanesc care face abuz dupa abuz, va scriu acest mesaj in calitate de cetateni disperati de abuzurile bancilor pentru a va solicita promulgarea “Legii Darii in Plata”.

Acum un an, ne promiteati o Romanie ALTFEL. O Romanie in care drepturile cetateanului sa fie respectate. O Romanie din care oamenii sa nu mai fie nevoiti sa plece pentru a-si putea intretine familia.

Momentul acela e mai aproape decat credeam. Pentru prima data, Senatul si Parlamentul Romaniei au promulgat o lege prin care se va stabili echilibrul contractual dintre banca si client. Pentru prima data, drepturile clientilor abuzati de banci ar putea fi respectate.
Dar legea aceasta mai aduce o premiera: pentru prima data, Statul Roman isi recastiga demnitatea in fata unui sistem bancar arogant si abuzator.

Pentru greselile bancilor platim noi, cetatenii.
Pentru riscurile asumate de banci, platim INTEGRAL noi, cetatenii.
Pentru lacomia bancilor, platim noi, cetatenii!
Pentru supra-evaluarea caselor de catre banci, platim noi, cetatenii!

NE-AM SATURAT! Vrem o tara eliberata de interesele financiare ale actionarilor bancilor.

Sunt ani intregi de cand cersim (la propriu) in fata bancilor un parteneriat corect. Sunt ani intregi de cand cersim un ajutor din partea lor, desi am ajuns in situatii disperate din cauza clauzelor abuzive introduse in contracte. Stiti in ce consta ajutorul bancilor? Dublarea marjei bancii dupa restructurare. Profitau de disperarea oamenilor si ii trimeteau direct in ghearele mortii (in unele cazuri financiare, in alte cazuri moartea reala).

Bancile incearca sa manipuleze decizia dumneavoastra prin declaratii inflamatorii. TOATE aceste afirmatii pot fi demontate rational – juridic sau economic.
Nu banii deponentilor ii intereseaza, altfel nu ar fi fost promulgata legea bail-in-ului care prevede confiscarea depozitelor clientilor pentru salvarea bancilor.
Nu bugetul Statului ii intereseaza, altfel s-ar fi impotrivit programului Prima Casa.
Nu falimentul ii sperie, altfel bancile nu ar fi vandut portofolii intregi de credite cu 98% – 90% discount, in timp ce le refuzau oamenilor discount-uri de 20%.

Nu, sunt speriate de diminuarea profitului in ciuda deciziilor proaste pe care tot ele le-au luat. Atat. Si faptul ca, de-acum, trebuie sa imparta in mod egal riscul cu clientii.
De ce antreprenorul roman trebuie sa traiasca zilnic cu riscul falimentului si bancile trebuie sa fie salvate de cetateni si de Stat?

Va rugam respectuos, permiteti-le initiatorilor legii (dl. deputat Daniel Zamfir, dl. prof. univ. Gheorghe Piperea) si reprezentantilor debitorilor (Grupul Clientilor cu Credite in CHF) sa va prezinte aceste argumente, asa cum sistemul bancar a avut deja ocazia sa o faca.

In calitate de debitori, va putem spune un singur lucru: am platit atatia ani rate lunare. Nu am renunta la case decat daca, in continuare, banca ar continua cu propunerile abuzive si ar refuza sa imparta riscul contractului cu noi. Altfel, in cazul unui parteneriat corect, normal ca as vrea sa imi pastrez casa in care am investit deja o suma semnificativa.

Pentru a nu lungi si mai mult acest mesaj, contra-argumentele noastre la adresa manipularilor aparute in presa din partea sistemului bancar le gasiti aici – http://contrabanci.com/clienti-contra-banci/parlamentul-a-pus-capat-asasinatelor-in-serie-comise-de-sistemul-bancar-asupra-populatiei/

Dar, cel mai important, va rugam sa ascultati ambele tabere care se lupta pentru/ impotriva acestei legi. Este singura metoda prin care puteti lua o decizie corecta.

Stimate domnule Presedinte, Romania Altfel e in mainile dumneavoastra. Nu maine, nu peste 5 ani, nu peste 10 ani. Chiar ACUM.

Cu speranta unui viitor liber,
Clientii inscrisi in GCCC

Distribuie articolul in retelele sociale folosind #contrabanci

8 comments

 1. Haideti domnule dati dovada de curaj si tolerati argumentele acestor camatari stilati. Ascultati vocea debitorilor care au fost inselati de bancile din Romania prin tot felul de clauze abuzive favorabile doar bancilor. Luati va rog un contract de credit cu garantie imobiliara din 2007-2008 si cititi-l, nu putem calca in picioare deciziile CJUE, legea 193/2000 si OUG 50/2010 prin care noi consumatorii trebuie sa fim protejati chiar prin forta coercitiva a statului Roman. Am fost naivi ca am semnat acele contracte dar tocmai de aceea exista astfel de legi pentru restabilirea acestui echilibru pierdut intre noi si profesionisti.

  De aia v-am ales domnule Presedinte ca sa ne aparati drepturile in fata bancilor si nu numai. Aveti acum marea sansa de a demonstra ca iubiti poporul Roman si dreptatea. Nu e greu sa va dati seama ca suntem subjugati acestor banci care vor sa ne ruineze familiile prin executarea altor bunuri si veniturilor desi acestea au acceptat in prim faza garantia in forma initiala. Chiar si cel mai notoriu camatar de colt de strada o sa-ti ia casa dar in nici un caz libertatea de munci pe un venit 100% al tau sau sa-ti ia alte bunuri. Este absolut etic si moral ca bancile sa preia acel drept de proprietate initial acceptat la semanarea contractului, contract care am fost obligati sa-l semnam intr-un timp record pentru a nu avea timp de gandire, de analiza. Stiti bine poporul roman, stiti ca cei care au ajuns sa contracteze astfel de credite au fost consumatori medii, fara studii deosebite, sclavi ai sistemlui, mereu in fuga, disperati sa ia un credit, lipsiti de educatie financiara, plamaditi de vechiul regim. Cu frica in san am semnat acele contractee de adeziune, stresati de privirea consultatului de credite, ipvarati de stres si lipsiti de curajul de a intreba ce si cum pentru ca asta e natia noastra de popor fricos. Abia acum bancile respecte modul de intocmire si termenele de semnare a contractului care au in mod clar alta forma mult mai elaborata, mai clara, care te fac sa simti cutitul in coasta si pe care nu le mai poti semna asa usor.

  Sper din toata inima sa promulgati legea Darii In Plata. Veti salva vieti la propriu, veti salva o tara.

 2. Cat de bine spus domnule Andrei ! Prefecta dreptate, Isarescu a lasat sa curga CHF ul pe plaiurile noastre aproband normele bancilor prin care acestea luau in calcul 70% din venit.

  Aratati-ne ca sunteti Presedintele nostru, promulgati legea !

 3. Domnule presedinte va rugam promulgati legea in forma sa actuala, ne va ajuta enorm! Interesul cetatenilor trebuie sa prevaleze!

 4. Clientii creditati in CHF nu au ales ei moneda, ci banca le refuza cererile de creditare in LEI sau EURO fiindca nu se incadrau la suma. Puteau in schimb sa imprumute suma dorita convertita in CHF. Niciun client nu a primit insa de la banca franci elvetieni si nici acum, cand platesc ratele, nu primesc franci. A fost o inginerie financiara pentru a creste profitabilitatea. Bancile nu isi asuma insa nimic: nici cresterea cursului, nici modificarea dobanzii, au marit marja de profit dupa primii ani de creditare, nu negociaza in continuare cu clientii.Sper ca veti promulga aceasta lege,asa este corect mai ales ca ne-au mintit si au strecurat clauze abuzive in contractele noastre !Nimeni nu vrea sa-si dea casa ,vrem ca bancile sa fie corecte si sa prezinte o mai mare transparenta in viitor !Va multumim !

 5. Domnule Presedinte! Va rog semnați aceasta lege si veți fi pomenit de aceasta categorie de oameni impovorati. cred ca fiecare din noi va spune o rugăciune pentru dumneavoastra . va mulțumim

 6. Domnule Presedinte, suntem o familie tanara, ne-am luat cu buna stiinta apartament in 2008. Acum , suntem in momentul in care doar aceasta lege ne poate salva de la stresul, grijile si supraoboseala psihologica care am acumulat-o. Ne-am straduit luna de luna cu buna credinta sa ne platim ratele. Am ajuns sa avem gradul de indatorare 90% pe familie din cauza acestui credit ipotecar, care initial a fost foarte avantajos si suportabil. Banca a dat dovada de neomenie. Nici macar dupa ce am nascut si am stat acsa in ingrijire copil nu au vrut sa micsoram rata pentru cateva luni urmand s-o compensez la plata ulterior. Pe langa faptul ca banca nu si-a asumat riscul generat in urma crizei, nici macar nu au dat dovada de intelegere. raspunsul lor a fost mereu “contractul este contract”.
  Aceasta lege este ca un oxigen pentru familia mea si pentru multi tineri de buna credinta care au ajuns la o supraoboseala psihica si fizica din cauza grijilor si stresului generat de banca luna de luna ani la rand, incorect. Aceasta lege ne da sansa unui nou inceput mai luminos familiei mele si a multora in situatia noastra. Aceasta lege chiar face dreptate intre banca si debitor. Este luminita de la capatul tunelului. Cand am auzit de aceasta lege, am plans de bucurie ca Dumnezeu ne scoate in cale oamenii potriviti sa ne sustina . Fiti si dumneavoastra unul dintre acei Oameni. Multumim din suflet.

Comments are closed.