România executată de bănci! De ce vă mint bancherii!

Legea asta a dării în plată e o lege bună pentru oameni.

Așa îți spunem! Legea este pentru oamenii obișnuiți care se duc zi de zi la muncă și care de multe ori își dau întreg salariul pe rata la bancă. Oameni obișnuiți, care de multe ori nu mai au ce drămui de la o lună la alta. Oameni care au supraviețuit crizei și creditului pe care l-au făcut.

Dacă îți pierzi locul de muncă, dacă te îmbolnăvești, dacă ți se îmbolnăvește cineva drag și dă necazul peste tine și nu vei mai putea plăti rata la bancă, ce vei face? Acum în 2-3 luni ești aruncat în stradă, ȚI SE IA CASA și ești URMĂRIT TOATĂ VIAȚĂ și dincolo! Tu și ai tăi! Asta nu îți spun băncile! Îți spunem noi! Dacă aveai impresia că imprumutul ți-e garantat cu locuința proprie sau a părintilor, te-ai înșelat! Ai garantat cu TOT, toate bunurile, venituri prezente și viitoare ale tale și ale urmașilor. Ți-au explicat băncile că asta inseamnă ”se obligă în solidar și indivizibil, renunțând la beneficul de discuțiune și diviziune”? Îți spunem noi!

Legea asta este pentru oameni care nu mai au soluție. Care sunt dispuși să piardă ratele plătite și să facă băncii cadou casa cu care au garantat. Sau poate au cumpărat un teren pentru a-și construi o casă. Poate părinții au girat cu un teren pentru casă. Poate părinții lor și-au pus garanție casa muncită o viață pentru creditul copiilor lor sau un teren, drept ipoteca. Asta nu ți-o spun bancherii: că ți-au luat nu doar viitorul tău, ci și pe al copiilor tăi și au furat munca de-o viață a părinților tăi! Ți-o spunem noi!

Nu există altă lege care să te protejeze, nu există legea insolvenței personale. Băncile te mint! Este o mare diferență între legea insolvenței personale, care încă nu există, și legea dării în plată: ultima te eliberează de datorii.

Un tânăr își va putea cumpără o casă prin programul Prima Casă, cu un avans de 5%. Acest avans nu poate fi majorat, este una dintre condițiile programului. Este un program ce beneficiază de garanția statului român, în care banca nu-și asumă niciun risc, ci doar debitorul. Știați că deja sunt sute de familii de tineri care au accesat credit prin Prima Casă și sunt executate silit? În numai câțiva ani? Aruncați în stradă! Dacă acel tânăr nu va lua credit prin acest program, poate va accesa un credit cu un avans mai mare. În acest caz, nu e preferabil să plătească un avans mai mare și să aibă o rată mai mică decât să fie rob toată viața, dator vândut? Iar dacă i se va întâmpla ceva, să știe că se poate elibera imediat de povară? Că nu va ajunge niciodată un caz social, așa cum se întâmplă acum din cauza băncilor?

Știați că băncile mint și înșală, că încărca contractele cu clauze abuzive, că iau comisioane și dobânzi de 4 ori mai mari decât în restul Europei? Știați că voi riscați TOTUL și banca NIMIC? Știați că un contract cu banca poate deveni instrumentul falimentului vostru ca oameni, instrumentul distrugerii familiei voastre? Întrebați împrumutații, nu ascultați băncile! Fiindcă băncile mint! GÂNDIȚI-VĂ BINE, e viața voastră în joc! Un contract pentru o casă durează 20-30 de ani. O viață!

Tinerilor, știți că voi veți fi clienții care chiar vor conta? Care chiar vor fi respectați? Știți că se va construi cu grijă și că veți cumpără locuințe la prețuri corecte, și nu umflate de bule imobiliare create artificial de bănci și de dezvoltatori imobiliari? Știți că prețurile vor scădea și veți cumpăra mai avantajos?

Știți că singurii care am plătit pierderile băncilor suntem noi, cetățenii acestei țări? Cetățeni ai acestei țări din care face parte generația debitorilor români distrusă de bănci! Băncile fac profit, iar oamenii sunt striviți! Noi am plătit pentru bănci, noi suntem în pierdere. De la buget. Din banii țării. Din banii noștri plătim creditele șmecherilor, Udrea, Cocoș, Truică, șoferul lui Truică. Din banii noștri am plătit falimentul Bancorex. Din banii noștri plătim fraudele bancare. Și mai plătim și rate umflate abuziv! Vă spun bancherii asta? NU!

Vrei să ai un viitor sigur și demn? Îți spunem noi: DA, legea asta face posibil acest lucru! Pentru ce să plătească atâtea milioane de români până la moarte și după pentru interesele câtorva bănci străine?

Sistemul bancar abuziv din România este o rușine, este vinovat de crimă, fiindcă au murit din cauza lui peste 30 de oameni! România este o țara sub teroare bancară, este o țara cu frânghia la gât! Asta nu-ți spun bancherii! Ți-o spunem noi!

BANCHERII ȘI CREDITAREA IRESPONSABILĂ DĂUNEAZA GRAV ROMÂNIEI!

 

Distribuie articolul in retelele sociale folosind #contrabanci

8 comments

 1. Articol excelent. Din pacate nu cred ca legea va trece asa cum a fost gandita. INTERESELE SUNT URIASE.

 2. Da Bun articol.
  au uitat de datoria ce trebuie recuperata din Germania .la fel și cu tezaurul din Rusia în schimb scot oameni în strada pentru niște clauze abuzive și dobânzi imense.
  trebuie schimbat tot. De la iohanis pana la consilierii primăriilor.

 3. Citesc in ultimele saptamani cu stupoare despre aceast lege. Eu am platit toate creditele pe care le am si e putin frustrant sa vezi ca vine acum aceasta lege (si pt clarificare nu sunt postac sau cineva de la BNR cum mi-au mai spus altii din grupurile de clienti datori). Toata problema legii este ceea ce spuneti dumneavoastra mai sus. Sa se aplice intradevar legea celor care spuneti mai sus: (i) cei care sunt dispuși să piardă ratele plătite și să facă băncii cadou casa cu care au garantat. (ii) cei care au cumpărat un teren pentru a-și construi o casă pentru ei. (iii) părinților care au girat cu un teren pentru casă sau casa muncită pentru creditul copiilor lor sau un teren, drept ipoteca. Dar nu este asa. Legea se aplica oricarui consumator care a luat un credit cu ipoteca sau a garantat un credit. A demonstra ce este consum sau nu achizitiile de bunuri e o proba dificila in instanta. Nu e usor asa ceva si trebuie sa ai probe. De fapt, speculantii vor putea beneficia de lege pentru ca ei vor spune ca sunt consumatori si vor da bunurile bancii. Banca nu va putea demostra ca sunt speculanti pentru ca e foarte greu si gata speculantii vor scapa (sau daca banca va contesta nu vor mai plati rate timp de cinci – zece ani de zile cat vor dura procesele privind contestarea creditului, procedurii de are in plata etc). Aici este toata smecheria legii domului Zamfir care vrea sa scape cu ea speculantii. De ce nu se pune negru pe alb in lege ca beneficieaza doar cele trei categorii de mai sus sau chiar altele (aceste categorii de populatie sa fie prevazuti in mod limitativ pentru ca e o lege de exceptie) dar nu speculantii si smecherii care vor scapa daca trece aceasta lege. De pe alta parte e adevarat ca si bancile incearca sa faca inaplicabila aceasta lege in mod jignitor sustinand sa se aplice doar contractelor viitoare, sa fie legea facultativa etc. Bancile sunt adevarati camatari astazi in Romania si abuzurile lor trebuie limitate.

  1. Nu inteleg de unde vine frustrarea dumneavoastra? Doreati si dumneavoastra sa dati in plata? A da in plata inseamna sa pierzi tot ce ai platit pana atunci plus bunul/bunurile ipotecate. Plus ca intri in biroul de credite pentru 7 ani si teoretic nu mai poti lua credit. Singurul avantaj este ca nu mai platesti o viata intreaga. Este ceva glorios in situatia asta? Nu ma mira atitudinea tipic romaneasca, egoista: pentru ca o mana de oameni (samsarii) sa nu beneficieze de legea asta, suntem dispusi sa ingropam alte cateva sute de mii de familii. Doar pentru ca unii au frustrari ca au platit un credit conform contract iar altii pot sa scape cumva din ghearele bancii.

  2. Cum a dat banca acelui speculant credit? Cu ce garantii? Au dat credit pe mita…au fost mituiti..au dat credite in speranta ca vor fi repede achitate de speculanti pe spinarea celor nevoiti si disperati sa-si ia o casa..insa lucrurile s-au stricat si bancile au inceput sa “omoare” clientii corecti cu comisioane si abuzuri peste abuzuri! Deci intreb din nou: Cum au dat bancile credite speculantilor cand ei nu aveau veniturile necesare?

 4. Speculantii si politicienii au primit sume imense pe care nu le-au garantat cu nimic,pe care nu le mai platesc,iar bancile isi recupereaza banii de la oamenii onesti care-si platesc ratele.Legile bancare sunt facute strict pentru decapitalizarea Romaniei.Toti ne-am mirat cum santem primiti in UE cu salariul minim de 100 €. Nu-i interesa nici pe departe nivelul nostru de trai doar ce pot lua de aici si au luat cam tot.

 5. Prima lege a economiei personale: “Ai bani in buzunar, cumperi. Nu ai bani in buzunar, nu cumperi – rabdare! – Tata

Comments are closed.