Oare până și Justiția ne trădează?

Dnul avocat Piperea ne informează pe pagina dânsului de Facebook:

„Nu stiu daca debitorii captivi in contractele de credit in chf mai aveau nevoie de o veste proasta. Un proces colectiv contra OTP pentru inghetarea cursului nu numai ca a fost trintit, dar reclamantii, toti, au fost amendati cu 100 de lei fiecare pentru ca au avut tupeul sa ceara daune morale de la banca”.

Dacă așa stau lucrurile, direcția în care merg lucrurile în țara asta nu e una bună. Justiția era ultima speranță a debitorilor. Au încercat la ANPC, au încercat la Guvern, au încercat la Președinte – dar unde nu au încercat să-și spună păsul și să ceară dreptate… Tupeul, însă, de data aceasta, nu este al celor care au îndrăznit să se opună sistemului de șacali ci al judelui care și-a permis să procedeze în felul acesta cu acești oameni abuzați de bănci. Sperăm însă, ca la un moment dat cineva în țara asta să pună punctul pe „i” și în justiție, iar judecătorii care greșesc, să achite la rândul lor, cu vârf și îndesat, plata pentru erorile lor.

Avocatul continuă pe pagina sa de Facebook:

„Desigur ca vom face apel si ca, intr-un tirziu se va face dreptate, dar sentinta este, totusi, revoltatoare. Pentru ca cine stie ce or fi introdus in “lectiile” lor catre magistrati formatorii din Banca Nationala la semnariile de la Sinaia? Poate ca s-au strecurat si niste sugestii de acest gen – amenzile judiciare pentru exercitiul “abuziv” al unor drepturi pot fi bune instrumente pentru a obtine efectul de intimidare necesar. Oricum, e uluitor ca, in ultima vreme, in limbajul lobby-istilor bancari si-a facut un loc binemeritat sintagma inchisoarea datornicilor, precum si amenintarile cu DNA la adresa politicienilor care indraznesc sa atenteze la sfintenia bancilor.
Sa va dau doua exemple, pentru a vedea pentru cine “lupta” magistratii de genul celui care a pronuntat solutia de mai jos: Mugur Isarescu: “Registrul comertului era extrem de sever, nu se putea inregistra oricine, in plus negustorul nu trebuia sa fi trecut pe la inchisoarea datornicilor. Nu-ti plateai o datorie, acolo ajungeai, nu ca in prezent, o iai, o scalzi, o plimbi, duci banii prin alte tari, prin paradisuri fiscale” [nota : dl gubernator nu doar ca regreta acele vremuri de la finele evului mediu romanesc si ca foloseste un limbaj cam de cartier pentru a-si exprima acest regret, dar dar vorbeste cam neatent de plimbarea banilor prin paradisuri fiscale, lucru pe care il practica de ani de zile, sub ochii sai, bancile pentru care BNR s-a transformat in doica].
Radu Gratian Ghetea, presedinte al Asociatie Romane a Bancilor: “Daca ai primit ceva cu imprumut, trebuie sa-l dai inapoi. Deci sa nu-si inchipuie nimeni ca poate scapa de datorie : fie face puscarie, fie i se iau toate bunurile”.
Dar pradatorii si inselatorii, oare cind vor merge in Beciul domnesc?”.

Succes în apel, domnule Piperea. Lucrurile nu trebuie să rămână așa!

Distribuie articolul in retelele sociale folosind #contrabanci

One comment

  1. Ar trebui sa stim si noi numele judecatorului care a facut asta si sa-i scriem in nume personal fiecare, nu? E revoltator ce se intampla….

Comments are closed.