Termeni şi condiţii

Contrabanci.com isi propune sa informeze publicul prin intermediul unor articole editate de catre utilizatori.
Toate informatiile, sfaturile sau orice alte date cuprinse in contrabanci.com sau in orice alt produs care este realizat si promovat de Contrabanci.com nu reprezinta activitate de consultanta juridica sau financiara.
Articolele noastre contin exemple de situatii standard si nu sunt adaptate situatiei dvs. particulare. Va recomandam sa consultati un specialist in drept, economie sau contabilitate daca doriti o parere pentru sitatia dumneavoastra particulara.

Contrabanci.com nu poate fi facut raspunzator in nici o masura, pentru nici o dauna, de orice natura ar fi aceasta, provocata utilizatorilor sai de folosirea informatiilor furnizate de contrabanci.com.

Accesul siteului contrabanci.com
Va rugam sa parcurgeti acest document cu atentie. Prin accesarea siteului Contrabanci.com aflat la adresa http://contrabanci.com si la adresa http://www.contrabanci.com , denumit in continuare “Contrabanci.com”, sau prin orice alt fel de accesare a continutului acestui website, sunteti de acord sa respectati termenii documentului de mai jos.
In situatia in care nu sunteti de acord cu termenii si conditiile acestui document, va rugam sa parasiti Contrabanci.com si sa nu mai accesati acest site. Orice acces al Contrabanci.com de acum inainte va fi considerat  un accept al termenilor si conditiilor continute in aceasta pagina.

Termenii prezentului document dateaza de la 01 octombrie 2015.

1. Protectia proprietatii intelectuale
Continutul si designul Contrabanci.com, precum si orice alt material avand legatura cu Contrabanci.com trimis dvs. prin email sau furnizat dvs. in orice alta modalitate (articole, design si orice alte materiale la care ne vom referi in continuare ca la “Continut Contrabanci.com”), apartin Contrabanci.com si colaboratorilor sai – acolo unde acest lucru este specificat expres – (drept de autor) si sunt protejate de legislatia privind proprietatea intelectuala. Nu puteti utiliza, reproduce sau permite nimanui sa utilizeze sau sa reproduca materialele Contrabanci.com fara a detine o permisiune scrisa din partea Contrabanci.com.

De asemenea, sunteti de acord ca prin scrierea unui material (articol, comentariu, post in forum, precum si orice alt tip de mesaj publicat) in Contrabanci.com, transmiteti Contrabanci.com un drept neexclusiv de autor cu privire la publicarea, republicarea, difuzarea precum si orice alta forma de expunere publica a materialului in cadrul Contrabanci.com si produselor Contrabanci.com, pe toata durata de existenta a drepturilor de autor asupra materialelor in cauza.

2. Utilizarea continutului Contrabanci.com
Puteti copia si tipari Continutul Contrabanci.com doar pentru folosinta dvs. personala, lipsita de intentie comerciala. Cu exceptia celor spuse mai sus, Continutul Contrabanci.com nu poate fi reprodus, modificat si exploatat, indiferent de scopul comercial sau necomercial al acestei exploatari.
Actiunile descrise mai jos nu sunt permise in lipsa obtinerii in prealabil a unei permisiuni scrise din partea Contrabanci.com:
a. reproducerea sau stocarea Continutului Contrabanci.com, precum si trimiterea acestui continut catre orice alt website, server sau orice alt mijloc de stocare a informatiei.
b. modificarea, publicarea, transmiterea, precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea Continutului Contrabanci.com, in lipsa obtinerii in prealabil a unei permisiuni scrise din partea Contrabanci.com.
c. indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al Contrabanci.com asupra Continutului Contrabanci.com. Orice utilizare a continutului Contrabanci.com in alte scopuri decat cele permise expres de prezentul document, este interzisa. Cererile de utilizare a continutului Contrabanci.com in alte scopuri decat cele permise expres de prezentul document pot fi trimise la adresa de email: contact@Contrabanci.com.

3. Costul serviciilor
Accesul la toate articolele care intra in Continutul Contrabanci.com este permis in mod gratuit.

4. Suspendarea accesului
Contrabanci.com poate, fara orice alta notificare sau formalitate si fara ca acest lucru sa necesite explicarea atitudinii sale, sa suspende sau sa inceteze accesul dvs. la Continutul Contrabanci.com sau la o parte a acestui continut.

5. Schimbari ale siteului
Contrabanci.comisi rezerva dreptul de a suspenda, modifica, adauga sau sterge in orice moment portiuni ale Continutului sau. De asemenea, Contrabanci.com isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul utilizatorilor la o parte sau la intregul sau continut.

6. Inregistrare, parole si responsabilitati
Accesul dvs. la anumite servicii si informatii din cadrul siteului este protejat de o parola. Va recomandam sa nu dezvaluiti nimanui aceasta parola. Contrabanci.com nu va va cere niciodata parola conturilor dvs in mesaje sau telefoane nesolicitate. Va sfatuim deci sa nu dezvaluiti aceasta parola peroanelor care va cer acest lucru. Mai mult, daca este posibil, trebuie sa va amintiti sa semnati log off / sign out din contul dvs. pe site-ul Contrabanci.com, la sfarsitul fiecarei sesiune de utilizare a acestora. Va sfatuim de asemenea sa inchideti fereastra browserului in care ati lucrat la sfarsitul navigarii dvs. in siteurile sau serviciile furnizate de Contrabanci.com.
Aceste sfaturi sunt destinate sa inlature accesul persoanelor neautorizate la informatiile dvs. personale sau la corespondenta dvs. atunci cand lucrati intr-o retea de computere aflata intr-un loc public. (in cafenelele internet, spre exemplu).
Din pacate, nici o transmisie de date prin intemediul internetului nu poate fi garantata a fi 100% sigura. In consecinta, in ciuda eforturilor noastre de a va proteja informatia personala, Contrabanci.com nu poate asigura sau garanta securitatea informatiilor transmise de dvs. catre noi, catre si de la serviciile noastre online sau produsele noastre. Va avertizam asadar ca orice informatie trimisa catre noi se va face pe propriu dvs. risc.
Fiecare inregistrare se face pentru un singur utilizator. Este interzisa partajarea datelor de acces (username si parola) in contul Contrabanci.com.

7. Acord de confidentialitate
Informatia pe care dvs. o furnizati despre dvs. catre Contrabanci.com va fi folosita doar in concordanta cu termenii stipulati mai jos, la capitolul Confidentialitate.

8. Platformele de comunicatie puse la dispozitie de Contrabanci.com
In ideea in care Contrabanci.com nu poate si nici nu este interesat de filtrarea mesajelor postate sau trimise de utilizatorii sai prin intermediul acestor platforme de comunicatie, ne rezervam dreptul (care poate fi exercitat la momentul ales de noi si fara o notificare prealabila), de a sterge, muta sau edita aceste mesaje sau de a restrictiona accesul unora dintre utilizatori la una dintre platformele sale de comunicatie.
Dvs. sunteti singurul responsabil pentru continutul mesajelor dvs. Pentru aceasta, trebuie sa stiti ca postarea sau transmiterea de mesaje prin intermediul platformelor de comunicatie puse la dispozitie de Contrabanci.com este supusa urmatoarelor limitari:
– Nu puteti publica, transmite sau face referire la orice tip de mesaj care poate contine o forma unanim recunoscuta in societate ca fiind “publicitate” la diverse categorii de bunuri si servicii.
– Nu puteti publica, transmite sau face referire utilizatorilor sau membrilor Contrabanci.com nici un fel de mesaj comercial nesolicitat, indiferent ca aceasta trimitere se face sau nu prin intermediul sistemelor de comunicatie puse la dispozitie de Contrabanci.com sau prin intermediul altor mijloace de comunicatie. Mai mult, contul dvs. de email pe care Contrabanci.com vi-l poate pune la dispozitie este limitata de folosirea acestuia doar in conformitate cu cerintele legii sau ale moralei.
– Nu puteti publica, transmite sau face referire in nici un fel la mesaje care contin recomandari de a cumpara sau de a nu cumpara un anumit produs sau serviciu fara acordul contrabanci.com. De asemenea, nu puteti publica sau face referire in nici un fel la mesaje care contin informatii confidentiale, indiferent ca acestea sunt sau nu prevazute cu mentiunea “confidential” sau cu orice alta mentiune de acest gen, sau la mesaje care au rolul de a afecta pretul, imaginea sau valoarea de piata al unui produs sau serviciu.
– Nu puteti publica, transmite sau face referire in nici un fel la mesaje care contin texte ilegale, amenintatoare, abuzive, indecente, care incalca in oprice fel dreptul de autor sau alte drepturi pe care le are un tert.
– Nu puteti publica, transmite sau face referire in nici un fel la mesaje care contin virusi sau orice alte secvente de cod care se dovedesc a fi distructive sau care pot intrerupe, elimina sau limita functionalitatea Contrabanci.com sau a oricaror alte sisteme informatice (hardware sau software).
– Nu puteti colecta in nici un fel informatie indentificabila personal de la utilizatorii sau membri Contrabanci.com.
– Nu puteti restrictiona sau elimina accesul unor alti utilizatori la website-ul Contrabanci.com.
– Nu puteti publica, transmite sau face referire in nici un fel la mesaje a caror sursa este ascunsa.
Prin transmiterea mesajelor dvs. catre sau prin intermediul oricarui mijloc de comunicatie Contrabanci.com (site, email, mesaje private, formulare etc.), sunteti de acord ca dumneavoastra sunteti singurul responsabil si veti despagubi Contrabanci.com pentru price paguba, costuri sau limitari de profit care apar ca urmare a postarii, transmiterii sau referintei de catre dvs. a unor mesaje al caror continut incalca prevederile limitarilor de la paragraful precedent.
Orice alta platforma de comunicatie Contrabanci.com care face posibila publicarea unor texte, contin mesaje trimise de utilizatori, asupra carora Contrabanci.com nu are nici un control. Contrabanci.com nu poate garanta acuratetea, integritatea sau calitatea acestor mesaje. Unii utilizatori pot intelege ca este mai simplu sa incalce regulile statuate in acest acord, si, drept urmare, unele dintre mesajele publicate pot prezenta o realitate inselatoare, incompleta, incorecta sau agresiv orientata spre alte categorii sociale. Ar trebui deci sa discerneti inainte de a folosi informatia cuprinsa in aceste mesaje pentru a face o investitie sau orice alta actiune care implica folosirea de fonduri sau resurse proprii sau alte unor terti. Imaginea prezentanta de mesajele publicate poate fi uneori diferita de realitate.
Prin publicarea unui mesaj al dvs. pe oricare din paginile Contrabanci.com sau prin publicarea pe site, acolo unde acest lucru este posibil, a unui comentariu cu privire la unul dintre articolele publicate in Contrabanci.com, sunteti de acord sa cedati Contrabanci.com dreptul nelimitat si neexclusiv de a reproduce, modifica, traduce, publica, distribui sau face public respectivul text sau o parte din acesta.

9. Daune si calitatea informatiilor
Desi in fiecare moment face eforturi in vederea asigurarii calitatii si corectitudinii articolelor publicate in site, Contrabanci.com nu poate garanta, expres sau implicit, in privinta continutului sau, a siteului Contrabanci.com, a software-ului Contrabanci.com ori a produselor si serviciilor aparute sub egida Contrabanci.com. Contrabanci.com nu isi asuma raspunderea, in nici o situatie, pentru nici o dauna, pricinuita direct sau indirect, pentru nici o lipsa de profit directa sau indirecta (incluzand, dara fara a se limita la aceasta enumerare: daune pentru pierderea profitului, intreruperea unor afaceri, sau alte daune pecuniare), suferite ca urmare a utilizarii sau a intreruperii utilizarii ori a lipsei regularitatii informatiilor si serviciilor furnizate de site, chiar daca Contrabanci.com va atentionase anterior ca folosirea acestor informatii fara un consultant de specialitate poate genera astfel de daune.
Contrabanci.com nu garanteaza acuratetea, corectitudinea sau caracterul actual al informatiilor ori serviciilor furnizate de site. De asemenea, Contrabanci.com nu garanteaza faptul ca sistemele informatice sau programele folosite pentru afisarea sau transmiterea informatiei pe site sau in orice alta forma nu contin virusi ori alte secvente distructive de cod sau alte proprietati distructive.
La cererea Contrabanci.com, sunteti de acord sa exonerati de raspundere Contrabanci.com pentru orice actiuni judiciare sau extrajudiciare si sa acoperiti cheltuielile de judecata si orice alte cheltuieli care ar putea sa apara ca urmare a incalcarii de catre dvs. a clauzelor prezentului contract.

10. Forta Majora
Contrabanci.com, afiliatii sau si in general, furnizorii de informatie catre Contrabanci.com nu pot fi facuti responsabili pentru nici o intarziere sau eroare in continutul furnizat de publicatiile Contrabanci.com, rezultand direct sau indirect din cauze care nu depind de vointa Contrabanci.com. Aceasta exonerare include, dar nu se limiteaza la: erorile de functionare al echipamentului tehnic de la Contrabanci.com, lipsa functionarii conexiunii la internet, lipsa functionarii conexiunilor de telefon, virusii informatici, accesul neautorizat in sistemele Contrabanci.com, erorile de operare, greva, etc.

11. Notificari
Contrabanci.com este indreptatit, fara notificare si fara indeplinirea unor alte formalitati, sa schimbe termenii prezentului acord. Atunci cand acesti termeni se vor modifica insa, Contrabanci.com va va notifica prin intermediul emailului si prin publicarea in prima pagina a siteului, a comentariului schimbarilor intervenite. Accesul in site si folosirea serviciilor Contrabanci.com dupa momentul notificarii sau al afisarii comentariilor privind schimbarile pe prima pagina a siteului implica faptul ca v-ati dat acordul asupra noilor termeni ai prezentului acord.
De asemenea, unele servicii oferite de Contrabanci.com pot face obiectul unor termeni diferiti, care vor fi afisati in cazul fiecarui astfel de serviciu, la loc vizibil, putand fi accesati inainte de folosirea serviciului.
Publicitatea si continutul furnizat de alte parti: Parti ale continutului inclus in Contrabanci.com pot sa fie furnizate de terte persoane cu care Contrabanci.com are incheiate contracte de furnizare de continut. De asemenea, in interiorul continutului Contrabanci.com pot fi incluse sectiuni publicitare in care se vor afisa mesaje publicitare ale unor terte persoane. Contrabanci.com nu este responsabil in nici o masura asupra continutului furnizat de terte persoane, indiferent ca acesta este publicitar sau nu. De asemenea, Contrabanci.com nu este responsabil asupra continutului paginilor la care se face trimitere din Contrabanci.com.
Notficari : Orice notificare catre Contrabanci.com trebuie trimisa prin email la adresa contact@contrabanci.com, cu solicitarea confirmarii de citire a mesajului.

12. Legea care guverneaza acordul
Drepturile si obligatiile partilor, impuse de prezentul acord, precum si toate efectele juridice pe care le produce prezentul acord vor fi interpretate si guvernate de legea romana in vigoare. Orice litigiu care are ca obiect acest acord va fi adus spre solutionare in fata instantelor romanesti.

13 Confidentialitate

13.1. Contrabanci.com ia toate masurile necesare pentru ca vizita dvs. in siteul nostru sa fie cat mai placuta si fara consecinte pe care nu le anticipati.
Pentru orice intrebare sau nedumerire in privinta termenilor utilizati mai jos sau asupra oricaror alte probleme legate de modul in care noi intelegem sa pastram confidentialitatea datelor dvs., va rugam sa ne contactati la urmatoarea adresa de email : contact@contrabanci.com.

13.2. Contrabanci.com colecteaza informatie de la utilizatorii sai in urmatoarele modalitati : direct de la utilizator, din rapoartele traficului inregistrat de serverele care gazduieste siteurile Contrabanci.com, precum si prin intermediul cookieurilor si a aplicatiei Google Analytics.

13.3. Atunci cand completati un formular sau utilizati un serviciu furnizat de Contrabanci.com, va putem intreba care este numele dvs., care este adresa dvs. de e-mail si va putem cere alte informatii personale. Cu cat veti furniza mai multa informatie in mod voluntar, cu atat mai bine va putem personaliza informatiile oferite la viitoarea dvs. vizita.

13.4. Atunci cand vizitati un site web, dezvaluiti anumite informatii despre dvs., ca adresa dvs. IP, ora vizitei dvs., locul de unde ati intrat in siteurile noastre. Contrabanci.com, ca si alti operatori, inregistreaza aceasta informatie.

13.5. Cookieuri:In ideea de a oferi un serviciu personalizat utilizatorilor nostri, Contrabanci.com poate folosi cookieuri pentru a facilita stocarea si urmarirea preferintelor dvs. Spre exemplu, putem folosi cookieuri pentru a va putea identifica si pentru a va putea furniza informatii si servicii bazate pe preferintele pe care vi le-ati exprimat in vizitele dvs. anterioare. De asemenea, retele terte de publicitate online pot folosi cookieuri pentru a putea adapta mesajele publicitare in functie de preferintele dvs.. Cookieurile sunt fisiere de tip ?.txt?, oferite browserului dvs. de un server web si stocate apoi pe hard-discul computerului dvs.. Folosirea cookieurilor este un standard actual la multe dintre siteurile importante pe care le vizitati.. Majoritatea browserelor sunt setate sa accepte cookieuri. Daca insa preferati acest lucru, puteti reseta browserul dvs. fie sa va anunte ori de cate ori primiti cate un cookie, fie sa refuze chiar acceptarea cookieurilor. Trebuie insa sa aflati ca unele sectiuni ale siteului nostru nu vor putea fi vizualizate normal daca ati setat browserul dvs. sa respinga cookieurile.
Trebuie de asemenea sa retineti ca ori de cate ori dezvaluiti in mod voluntar informatii personale in mediul de comunicare online, ca formularele online, programul de e-mail, programul de FTP, mesajele, serviciile de chat, informatia dezvaluita de dvs. poate fi usor colectata si folosita de persoane neautorizate. Desi Contrabanci.com face tot posibilul sa protejeze informatia dvs. personala, Contrabanci.com nu va poate asigura sau garanta securitatea oricarui tip de informatie pe care ni-l transmiteti, astfel incat transmiterea informatiei intr-un mediu inadecvat se face pe propriul dvs. risc. Trebuie sa intelegeti de asemenea ca sunteti unicul responsabil pentru mentinerea secretului informatiilor (parole, nume de utilizator, etc), legate de conturile pe care le-ati dobandit ca urmare a folosirii serviciilor oferite de noi.

13.6. Contrabanci.comfoloseste informatia colectata de la dvs. in mai multe feluri, in functie de tipul de informatie colectat:
– Informatie furnizata direct de utilizator: aceasta informatie este folosita doar in scopul personalizarii serviciilor oferite dvs. si a verificarii identitatii dvs. in vederea publicarii online a informatiilor transmise de dvs..
– Informatia colectata din raportul de trafic al serverului Contrabanci.com: acest tip de informatie ne ajuta sa identificam care sectiuni ale siteurilor noastre sunt sectiuni de interes pentru utilizatori. Contrabanci.com colecteaza de asemenea adresele IP ale utilizatorilor sai in scopul administrarii sigure a sistemului nostru informatic, in scopul evitarii activitatilor infractionale si, nu in ultimul rand, in scopul comunicarii sabloanelor tipizate anonime ale utilizatorilor catre clientii nostri de publicitate.;
– Informatia colectata prin intermediul cookieurilor: Contrabanci.com foloseste cookieuri pentru a va permite folosirea cat mai utila a serviciilor noastre si in scopul obtinerii de informatii statistice care sa ne permita imbunatatirea serviciilor noastre. Cookieurile (asa cum au fost ele definite mai sus) ne permit sa salvam parolele dvs. de acces si preferintele dvs. astfel incat sa nu fiti nevoit sa le introduceti din nou data viitoare cand ne veti vizita.;

13.7. Confidentialitatea si protectia informatiilor colectate de la dvs. sunt de o importanta vitala pentru noi. Contrabanci.com nu ofera informatia colectata unor terti fara consimtamantul dvs. expres si prealabil. Orice statistica privind traficul utilizatorilor nostri, pe care o vom oferi catre terte retele de publicitate sau catre siteuri partenere, este furnizata doar ca ansamblu de date si nu include nici o informatie identificabila personal despre nici un utilizator individual. In momentul in care noi primim informatiile transmise de dvs. insa, va garantam ca vom depune toate eforturile pentru a asigura securitatea acestora in sistemele noastre, conform standardelor de securitate impuse de legislatia romana in vigoare.

13.8. Prin exceptie de la cazurile expuse mai sus, Contrabanci.com nu va dezvalui nici un fel de informatie identificabila personal despre utilizatorii sai catre terte parti fara a primi mai intai consimtamantul expres al utilizatorilor in aceasta privinta.
In acelasi timp insa, Contrabanci.com poate dezvalui informatii identificabile personal atunci cand legea prevede expres acest lucru sau cand acest lucru este necesar pentru protejarea drepturilor si intereselor Contrabanci.com
In concluzie, atunci cand accesati siteurile Contrabanci.com si sunteti rugat sa ne dezvaluiti informatii despre dvs., veti dezvalui aceste informatii doar siteurilor Contrabanci.com, cu exceptia cazului cand serviciul sau informatia respectiva este oferita in parteneriat cu un alt site sau serviciu.
De fiecare data insa cand un astfel de serviciu este furnizat in parteneriat cu un alt site, veti fi informat asupra acestui lucru. In ideea de a va furniza servicii la standarde cat mai inalte, este necesara partajarea informatiilor dvs. personale cu siteul sau serviciul copartener. Daca nu doriti ca aceste date ale dvs. sa fie partajate, puteti proceda in consecinta prin a nu permite transferul datelor prin neutilizarea acelui serviciu specific.
Daca alegeti insa sa acceptati partajarea datelor, trebuie sa intelegeti ca funizorii serviciului in parteneriat pot avea practici separate de confidentialitate si de colectare a datelor. Contrabanci.com nu are nici un fel de control si nu poate garanta asupra tuturor aspectelor juridice pe care le implica folosirea acestor practici independente de confidentialitate.

13.9. Daca va creati un cont la unul dintre serviciile noastre, va putem trimite un e-mail de confirmare prin care sa va oferim detaliile noului dvs. cont. Mesajul de confirmare va fi trimis la adresa de e-mail pe care ne-ati furnizat-o si va descrie modalitatile prin care dvs. puteti modifica sau sterge datele contului pe care tocmai l-ati creat. Va sfatuim sa pastrati acest e-mail de confirmare, mai ales ca acesta contine si informatii care va pot fi utile atunci cand apar probleme in accesarea serviciilor noastre.

13.10. Siteul Contrabanci.com, poate folosi serviciile unor companii de advertising pentru stabilirea tintelor publicitare si sustinerea de campanii publicitare si alte mesaje specifice activitatii de marketing. Pentru aceasta, aceste companii pot colecta date anonime prin intermediul cookieurilor. In masura in care acest lucru se va intampla, Contrabanci.com va include in acordul sau de confidentialitate linkuri catre acordurile de confidentialitate ale retelelor de advertising partenere.

Distribuie articolul in retelele sociale folosind #contrabanci